NOVOGRADIŠČANKE NA 14. SUSRETIMA DJEČJIH VIJEĆA – "Nova Gradiška je grad u kojem se glas djece čuje i uvažava" | Slavonski.hr

NOVOGRADIŠČANKE NA 14. SUSRETIMA DJEČJIH VIJEĆA – „Nova Gradiška je grad u kojem se glas djece čuje i uvažava“

Datum objave: 07. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Društvo naša djeca Opatija i tamošnje Dječje gradsko vijeće posljednjeg su vikenda u mjesecu listopadu bili domaćini 14. susreta Dječjih vijeća Hrvatske. U edukativnom, kreativnom i zabavnom dvodnevnom druženju sudjelovale su i predstavnice Dječjeg gradskog vijeća Grada Nova Gradiška.

Melani Posavčević, dječja gradonačelnica Grada Nova Gradiška i vijećnica Iva Češić, u pratnji voditeljica Željke Zboril i Natalije Golovrški, posljednjeg su listopadskog vikenda sudjelovale na 14.Susretu Dječjih vijeća Hrvatske u Opatiji, organiziranom u okviru velike europske konferencije pod nazivom „Gradimo bolju Europu s djecom, pridružite nam se“, Eurochild organizacije.

Cilj dvodnevnog edukativnog i kreativnog druženja na kojem su, uz Novogradiščanke, sudjelovali i mali vijećnici iz Čakovca, Dubrovnika, Jastrebarskog, Karlovca, Koprivnice, Ogulina, Preloga, Pule, Rovinja, Šibenika, Varaždina, Tuhelja, Pregrade, Velike Gorice i grada domaćina- Opatije, uz dobru zabavu, bila je i promocija dječje participacije u donošenju odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini .

Novogradiške predstavnice na Susretu su predstavile svoj grad, rad Dječjeg gradskog vijeća i projekt edukativnih igara Upoznajmo svoj grad, te sudjelovale u brojnim radionicama u kojima su naučile mnogo toga novoga, razmjenile iskustva s kolegama vijećnicima iz drugih gradova, te zaključile kako je Nova Gradiška grad u kojem se glas djece itekako čuje i uvažava. 14.susreti Dječjih vijeća Hrvatske, organizirani prvi put 2004.godine na prijedlog male vijećnice iz II saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatija, ove su godine održani u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade, pod pokroviteljstvom Primorsko goranske županije.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: DND NG

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn