NOVI UGOVORI U PROGRAMU ZAŽELI – Bespovratna sredstva za Općinu Cernik, Gornji Bogićevci, Okučani i Stara Gradiška | Slavonski.hr

NOVI UGOVORI U PROGRAMU ZAŽELI – Bespovratna sredstva za Općinu Cernik, Gornji Bogićevci, Okučani i Stara Gradiška

Datum objave: 11. 1. 2018. | Kategorija: Društvo

cernik1

CERNIK  – U Vukovaru su ovih dana, u okviru programa zapošljavanja žena -Zaželi , „teškog“ 400 milijuna kuna, potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjenih provedbi projekta Želim napredovati aktivno. Potpisnik jednog od 18 dodijeljenih ugovora je i Vitomir Žakić, predsjednik LAG-a Zapadna Slavonija, načelnik Općine Cernik.

Financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, program Zaželi usmjeren je skupini teže zapošljivih žena- onih s 50 i više godina, iz ruralnih područja, s nižom razinom obrazovanja, s ciljem njihovog osnaživanja i unapređivanja radnog potencijala, poticanja socijalne uključenosti te dugoročnog povećanja razine kvalitete života.

Projekt je to koji će se, obvezao se na to potpisom, načelnik Općine Cernik i predsjednik LAG-a Zapadna Slavonija, Vitomir Žakić, narednih 30 mjeseci provoditi i na području općina Cernik, Gornji Bogićevci, Okučani i Stara Gradiška, prilika za 54 žene ali i pomoć za 270 starih i nemoćnih. Osim zapošljavanja i stjecanja novog radnog iskustva, zaposlene žene kroz projekt će dobiti i priliku  osposobiti se i obrazovati za zanimanja prema osobnim željama i sposobnostima, u skladu s potrebama i zhatjevima tržišta rada. Uz jedinice lokalne samouprave, partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Slavonski Brod.

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: MRMS

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn