NOVI USPJEH POŽEŠKIH MUZEALACA – Dokumentarac "Muzeji u loncu" na 6. festivalu muzejskog filma i multimedije u Zagrebu | Slavonski.hr

NOVI USPJEH POŽEŠKIH MUZEALACA – Dokumentarac “Muzeji u loncu” na 6. festivalu muzejskog filma i multimedije u Zagrebu

Datum objave: 29. 11. 2016. | Kategorija: Kultura

muzeji-u-loncu

POŽEGA/ZAGREB – Na šestom festivalu muzejskog filma i multimedije MUVI: muzeji-video-film koji će se održati 1. i 2. prosinca 2016. godine u Zagrebu, bit će prikazan i dokumentarni film Gradskog muzeja Požega “Muzeji u loncu” koji se bavi istraživanjem tradicijske prehrane istočne Hrvatske. 

Šesto izdanje festivala muzejskog filma i multimedije MUVI: muzeji – video – film  održat će se 1. i 2. prosinca 2016. godine u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Organizator ove manifestacije je Muzejski dokumentacijski centar iz Zagreba, a cilj je popularizacija audio vizualnih i web projekata u muzejima i srodnim institucijama, upoznavanje šire javnosti kroz filmske i multimedijske sadržaje s kulturnom baštinom i istraživanjima koje provode muzeji te otvaranje dijaloga između baštinskih ustanova iz Hrvatske i svijeta.

Film Gradskog muzeja Požega “Muzeji u loncu” bit će prikazan prvog dana festivala  kada će se hrvatska kulturna javnost upoznati s najnovijim filmskim ostvarenjima koja promiču i valoriziraju baštinu. Film Muzeji u loncu bavi se istraživanjem tradicijske prehrane istočne Hrvatske i dokumentiranjem pripreme 30 zaboravljenih jela skrećući pozornost na potencijal koji taj dio baštinske kulture ima u turističkoj promidžbi Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema.Film na neobičan način, putem terenskih fotografija dokumentiranja pripreme jela, govori o tradicijskoj prehrani istočne Hrvatske. Nastao je u sklopu projekta Muzeji u loncu Gradskog muzeja Požega i petnaest muzeja Muzejske udruge istočne Hrvatske, koji su bili domaćini terena i suorganizatori pripreme jela.Više detalja o filmovima i prezentacijama kao i raspored događanja na festivalu  možete pogledati ovdje.

TEKST: S.P.       FOTO:  mdc.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn