NOVI DJEČJI VRTIĆ U POŽEGI – S visokim pedagoškim standardima za skladan razvoj i poticajno odrastanje | Slavonski.hr

NOVI DJEČJI VRTIĆ U POŽEGI – S visokim pedagoškim standardima za skladan razvoj i poticajno odrastanje

Datum objave: 05. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Prigodnim programom danas je otvoren novi požeški vrtić na Prauljama. “Kao odgovorna vlast u ovom gradu moramo pružiti našim sugrađanima, posebice najmlađima i najvažnijima, pristojne uvjete za odrastanje. Možemo pričati o milijunima, milijuni su utrošeni ali kvalitetno – 15,2 milijuna kuna najbolje uloženih u mom životu! Uloženi su u budućnost Požege, u budućnost Hrvatske,” rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

U Dječji vrtić Požega – vrtić Pod gradom i vrtić Cvjetna livada upisano više od 400 djece. Novi vrtić na koji je Požega čekala 49 godina uređen je po visokim pedagoškim standardima i pruža prostor za 200 djece u pet jasličkih i pet vrtićkih skupina.Uređena je i pristupna cesta te parkirališni prostor. U ovom novom objektu zaposleni će imati sve ono što iziskuje moderan odgoj i obrazovanje predškolske djece. Osim 10 soba dnevnog boravka koje zadovoljavaju zahtjeve pedagoškog standarda u vrtiću  je omogućeno djeci da se razvijaju na svim poljima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“U multifunkcionalnoj dvorani u kojoj se sada nalazimo djeca će moći razvijati svoje fizičke potencijale kao i kulturne potrebe kroz predstave, igrokaze i priredbe koje ćemo im omogućiti. Vrtić ima i modernu kuhinju, praonicu rublja, u svim sobama omogućen pristup internetu, a velika je pozornost stavljena i na sigurnost djece. Vanjski prostor opremljen igralima omogućit će djeci kvalitetan boravak na zraku. Ovaj prostor bit će sigurna sam poticaj i njihovim odgojiteljicama da kod djece, kako su i do sada činili potiču sve ono što će u konačnici imati skladan i uravnotežen razvoj djeteta te sigurno poticajno i sretno djetinjstvo. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u ovom velikom projektu, a najviše osnivaču Gradu Požegi na čelu s našim gradonačelnikom koji je pokazao veliki senzibilitet za potrebe najmlađih građana našeg grada,” naglasila je ravnateljica Dječjih vrtića Požega Sanda Lukić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prigodnim riječima sve uzvanike pozdravio je izaslanik predsjednika Vlade RH i požeški gradonačelnik Darko Puljašić. “Imam posebno zadovoljstvo i čast otvoriti ovaj vrtić. Smatram da kao odgovorna vlast u ovom gradu moramo pružiti našim sugrađanima, posebice najmlađima i najvažnijima, pristojne uvjete za odrastanje.Dugo smo promišljali kako i gdje, ulagali i evo – možemo pričati o milijunima, milijuni su utrošeni ali kvalitetno – 15,2 milijuna kuna najbolje uloženih u mom životu! Uloženi su u budućnost Požege, u budućnost Hrvatske, u budućnost mog grada i moje domovine. Vrtić i škola mjesta su od kojih se počinje, gdje možemo učiti kako postati bolji ljudi. Pobrinuli smo se da ovi uvjeti budu primjereni, da ovi mladi ljudi imaju kvalitetnu priliku za start u jednom zdravom i sigurnom okruženju,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Malo je potrajalo, slažem se, bilo je i kritika. No, potrajalo je iz razloga da danas kada krene raditi vrtić bude na sigurnom mjestu, u zelenilu, skladno uklopljen u kvart. Jer, nadamo se kako će ovaj vrtić biti poticaj i da ovdje mladi ljudi, roditelji osnivaju svoje obitelji, grade kuće te žive ovdje, u Hrvatskoj. Nigdje nije ljepše no u domovini, treba ju voljeti ali i raditi. Hvala poduzetnicima na tome, a mi političari boriti ćemo se da omogućimo svima jednake uvjete kakvi su u drugim razvijenim državama. Tome težimo i to zaslužujemo. Požega može, zna i hoće, pokazali smo, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća odlučili smo – 138 milijuna kuna uložit ćemo u ovaj grad i, uz druge projekte koje pripremamo, ovo je samo dobar početak. Nadam se da ćemo nastaviti proširivati vrtić, a mlade roditelje pozivam, dajte da nas bude što više!” zaključio  je gradonačelnik Puljašić.

Uz izaslanik predsjednika Vlade RH, gradonačelnika Požege Darka Puljašića, njegove zamjenike Ferdinanda Trohu i Maria Pilona, na svečanosti su bili pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, požeški biskup msgr. Antun Škovrčević koji je blagoslovio prostore, načelnici općina, te brojni drugi gosti i uzvanici.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn