NOVI ADUT PARKA PRIRODE PAPUK – Adrenalinski turizam u Kampu Duboka | Slavonski.hr

NOVI ADUT PARKA PRIRODE PAPUK – Adrenalinski turizam u Kampu Duboka

Datum objave: 11. 1. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

Adrenalinski-park

VELIKA  – U sklopu projekta „Geo priče UNESCO geoparka“ izradit će se Adrenalinski park Duboka koji je sastavni dio Plana upravljanja Parkom prirode Papuk. Adrenalinski park Duboka kao nov proizvod PP Papuk pridonijet će ukupnoj atraktivnosti i privlačnosti postojeće i nove turističke infrastrukture.

Kamp Duboka, prvi moderni kamp u istočnoj Hrvatskoj, nalazi se na rubnom dijelu Parka prirode Papuk u mjestu Velika. Kamp se prostite na površini od 2,3 hektara i može primiti do 200 kampista. Gostima su na raspolaganju parcele opremljene priključcima na vodu i električnu energiju, kamp mjesta namijenjena smještaju sa šatorima, sanitarije, te zajednička kuhinja i mjesto za roštiljanje.Okruženje kampa pruža brojne rekreativne mogućnosti poput pješačenja, sportskog penjanja, vožnje biciklom ili jogginga. Kamp je dobro povezan sa glavnim planinarskim i biciklističkim stazama u parku, a projektom „Geo priče UNESCO geoparka“ izradit će se  i Adrenalinski park Duboka koji je sastavni dio Plana upravljanja Parkom prirode Papuk.

Adrenalinski park Duboka kao nov proizvod PP Papuk pridonijet će ukupnoj atraktivnosti i privlačnosti postojeće i nove turističke infrastrukture. Koncept adrenalinskog parka ,kako je planirano, uključuje korištenje postojećih stabala u šumi oko Kamp odmorišta „Duboka“ kao osnove za montiranje elemenata. Oko svakog debla planiranog za upotrebu postavit će se platforma, a između platformi određeni elementi tipa zip line, hodanje kroz mrežu i sl. Elementi će biti raspoređeni na površini od oko 4000 m2 u 2 poligona s različitim vježbama (spravama) koje se nalaze između dva stabla, kako bi imali adekvatni sadržaj za potrebe svih uzrasta: za odrasle je predviđen poligon s 12 elemenata, dok je drugi s 9 elemenata predviđen za djecu. Po postavljanju, elementi se certificiraju za korištenje, a dva djelatnika JU PP Papuk će se certificirati za rad sa djecom i odraslima u adrenalinskom parku.

Prema riječima ravnatelja Parka prirode Papuk Alena Jurenca,  očekuje se kako će Adrenalinski park „Duboka“ pridonijeti povećanju broja dnevnih posjeta i boljem održivom upravljanju cjelokupnog područja Parka prirode Papuk te na taj način pozitivno doprinijeti lokalnom i regionalnom gospodarstvu.

TEKST: S. P./PP Papuk        FOTO: PP Papuk

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn