NOVA ŠETNICA U POŽEGI – Na šetnicu uz Veličanku postavljena javna rasvjeta i betonska galanterija, uskoro stižu i klupe | Slavonski.hr

NOVA ŠETNICA U POŽEGI – Na šetnicu uz Veličanku postavljena javna rasvjeta i betonska galanterija, uskoro stižu i klupe

Datum objave: 10. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Gradonačelnik Požege Darko Puljašić i voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda Miroslav Taborski obišli su danas novouređenu šetnicu uz rijeku Veličanku. Na šetnicu u dužini 1888 metara postavljeno je 77 stupova javne rasvjete u vrijednosti 607 tisuća kuna, uz 250 tisuća kuna za betonsku galanteriju u kojim troškovima je sudjelovao Grad Požega.

“Požežani su dobili još jednu prekrasnu šetnicu kojom smo od križanja Osječke do Vojne ceste dobili jedan uređen prostor gdje naši sugrađani mogu kvalitetno i sigurno uživati uz potok Veličanku koji je također uređen. Tako širimo mrežu šetnica u našem lijepom gradu, a posebno se zahvaljujem Hrvatskim vodama na izvrsnoj suradnji. Zajedničkim snagama priveli smo ove radove kraju i realizirali ovu šetnicu. Nasip, osim što štiti u sustavu od poplava, tako ulazi i u sustav programa zdravog života i uživanja građana,” rekao je gradonačelnik Puljašić uz poziv Požežankama i Požežanima da dođu i sami se uvjere u ljepotu novouređene šetnice na koju će uskoro biti postavljene i pripadajuće klupe.

Dodao je kako u Požegi zadnjih 20 godina nije bilo većih opasnosti od poplava upravo zbog zalaganja i suradnje s Hrvatskim vodama pri čemu su u istočnom dijelu grada napravljena još dva nasipa koji su dodatna zaštita gradu od sve češćih bujičnih poplava. Najavio je kako će uskoro biti završena i šetnica kod Babinog vira gdje se radovi odvijaju planiranim ritmom.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn