NOVA PRAVILA ZA VLASNIKE VOZILA – Registraciju vozila i sve prateće poslove od sada obavite na jednom mjestu-u stanicama za tehnički pregled | Slavonski.hr

NOVA PRAVILA ZA VLASNIKE VOZILA – Registraciju vozila i sve prateće poslove od sada obavite na jednom mjestu-u stanicama za tehnički pregled

Datum objave: 03. 1. 2018. | Kategorija: Društvo

hk

NOVA GRADIŠKA – Stupanjem na snagu novog Pravilnika o registraciji i označavanju vozila, od prvog dana Nove godine registraciju automobila ali i brojne druge prateće poslove, moći ćete obaviti na jednom mjestu-u stanicama za tehnički pregled.

Sve registracijske postupke, uključujući prvu registraciju vozila, zamjenu prometne dozvole, registarskih pločica, odjavu, izdavanje pokusnih tablica, označavanje lakih prikolica, od 1.siječnja 2018. godine obavljat ćete, umjesto u policijskim postajama, u stanicama za tehnički pregled. Odredba je to Pravilnika o registraciji i označavanju vozila, dokumenta u koji su implementirane direktive EU, pojasnila je Sanja Markolović, voditeljica članstva Auto kluba Nova Gradiška.

DSC00007 (1)

“Pravilnik čiji je cilj vozačima smanjiti troškove i uštedjeti vrijeme predviđa i da s istim datumom tehnički pregled za novo vozilo više neće biti potreban, kao i da će vlasnik vozila sa, recimo, zagrebačkom adresom, automobil moći kupiti u Novoj Gradiški, a tablice ZG oznake, naručiti. Za uspješnu registraciju u stanici za tehnički pregled potrebno će biti priložiti dokaz o vlasništvu, dokaz o plaćenim propisanim obvezama, tehničkoj ispravnosti vozila, o identitetu, a za vozilo pravnih osoba i ovlaštenje za registraciju.Postupak registracije vozila završit će unosom podataka u evidenciju, ovjerom prometne dozvole i uručivanjem registarskih pločica. S novom godinom djelatnici stanica za tehnički pregled obavljat će i poslove odjave vozila za što će vlasnik trebati priložiti prometnu dozvolu, registarske pločice i osobnu iskaznicu ili putovnicu. Pravilnikom o registraciji i označavanju vozila djelatnicima stanica za tehnički pregled preneseni su i poslovi izdavanja potvrda iz evidencije MUP-a i uvjerenja o vlasništvu vozila,” rekla je Markolović.

header3

Značajne promjene čekaju i kupce rabljenih automobila, koji su za postupak prijenosa vlasništva do sada morali ići na čak tri mjesta- kod javnog bilježnika, u policiju i poreznu upravu, a s novim će pravilnikom sve to obavljati u stanici za tehnički pregled uz predočenje prometne dozvole i kupoprodajnog ugovora koji ne mora biti ovjeren kod javnog bilježnika. Prema novoj uredbi o tarifama pristojba će se računati samo na temelju starosti vozila i snage motora, bez obzira na oštećenja, a dosadašnji petpostotni porez na prijenos vlasništva zamijenit će pristojba. Stanica za tehnički pregled s brojnim novim uslugama čeka vas svakim radnim danom od 7 do 19 sati, a detalji Pravlnika o registraciji i označavanju vozila u Narodnim novinama broj 108/ 17, članak 252.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D.P/HAK NG

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn