NOĆNE IZLOŽBE U POŽEGI – POŽAR(t) u Ledari | Slavonski.hr

NOĆNE IZLOŽBE U POŽEGI – POŽAR(t) u Ledari

Datum objave: 05. 3. 2018. | Kategorija: Kultura

LETAK

POŽEGA – Povodom Dana Grada Udruga Požart pripremila je program izložbi slika, skulptura, instalacija i kratkih svirki u prostoru Ledare, (iza sportske dvorane Tomislav Pirc) pod nazivom “Noćne izložbe – POŽARt U LEDARI”. Noćne izložbe trajat će sve do kraja ožujka,  u terminima petkom i subotom od 20 do 24 sata, a svečano otvorenje je u subotu, 10. ožujka u 20,00 sati.

Udruga Požart uselila je u Ledaru u prosincu 2017., nakon mnogih seljenja i traženja prostora za provedbu 12 radionica i programa Čarobna šuma na Trgu sv. Terezije. Prostor Ledare do tada su koristili požeški bendovi za probe i neke udruge za sastanke, te Pivari za Pivsku kriglu. Nama, udruzi Požart, namjera je da prostor pretvorimo u Art klub, da kroz izložbe, koncerte, predavanja i projekcije, tj. da otvorimo Ledaru za javnost.

“Povodom Dana Grada pripremili smo program izložbi slika, skulptura i instalacija, te živih svirki. Oslikali smo i prostor, pripremili stolice i stolove za programe slušaonica i živih svirki. Noćne izložbe trajat će sve do kraja ožujka,  u terminima petkom i subotom od 20 do 24 sata. Želimo Požežanima i gostima pokazati da je suvremena i urbana umjetnička scena u Požegi još živa, kreativna, kritična i željna interakcije s građanima,” poručili su POŽART-ovci.

TEKST: S.P.    FOTO: Požart pozivnica

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn