NOĆ KAZALIŠTA U POŽEGI – Noć u znaku smijeha i stihova | Slavonski.hr

NOĆ KAZALIŠTA U POŽEGI – Noć u znaku smijeha i stihova

Datum objave: 03. 11. 2014. | Kategorija: Kultura

DSC01439

POŽEGA – Već tradicionalno, Gradsko kazalište Požega i ove godine pridružit će se brojnim europskim gradovima koji će 15. studenoga obilježiti kulturnu manifestaciju posvećenu kazališnoj umjetosti – Noć kazališta. Ovogodišnja Noć kazališta u Požegi održat će se na tri lokacije, najavila je na konferenciji za novinare ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Soldo. Najavljen je i rođendanski koncert Big Banda Požega.

Požeška noć kazališta ove je godine, sudeći po pripremljenom programu, u znaku smijeha i poezije. Program za najmlađe počinje već od 11.30 sati  u galeriji “Ciraki” otvorenjem izložbe dječjih radova pod nazivom “Od igre do osmijeha”. Izložbu su pripremili polaznici Male škole kazališta s voditeljicom Slavicom Jelić, a svojim radovima pokazat će koliko vole kazalište, smijeh i sve oko sebe.  Smijehom je ovjenčan i program za odrasle koji počinje u 19,00 sati i to domaćom uspješnicom “Vjenčani list”. Komedija je to, za one koji još ne znaju, koja izaziva salve smijeha i s kojom je Gradsko kazalište Požega dosada gostovalo u više hrvatskih gradova, a uskoro odlaze i na novogradišku scenu te  na Festival regionalnih kazališta PROLOG u Sisak. U Noći kazališta dogodovštinama ekipe iz “Vjenčanog lista” moći ćete se ponovo smijati po posebnoj cijeni ulaznice od 25 kuna. Kako je ideja Noći kazališta da kazališta dugo u noć budu otvorena svojim posjetiteljima, tako su požeški kazalištarci pripremili  i jednu noćnu predstavu. Od 23,00 sata na požeškoj sceni gostovat će kazalište Teatroman iz Zagreba s vrhunskom komedijom “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere”, a cijena ulaznice za tu dozu smijeha je 50 kuna ( za umirovljenike, studente i učenike 40 kuna).

Osim kazališnog prostora, programom u Noći kazališta bit će ispunjena i Kazališna kavana gdje će  od 21,00 sat krenuti Party uz nastup sastava Javni red i Brune Oberan, a poseban program za srednjoškolce i romantičare bit će u cafe baru Alibi s početkom u 21,30  gdje će članovi Srednjoškolske kazališne družine održati Pjesnički potpuri – glazbeno-recitatorsku večer ispunjenu najpoznatijim stihovima domaćih i svjetskih pjesnika. Ovi su programi besplatni.
“Namjera nam je bila zadovoljiti sve  uzraste i sve ukuse, a nadamo se da smo u tome i uspjeli. Slogan ovogodišnje Noći je “Nisu izbori, a svi se trgaju za stolicu” pa vjerujemo da će upravo tako biti i u Požegi,” naglasila je ravnateljica kazališta Valentina Soldo.

Još uvijek pod čarobnim dojmom Noći kazališta, Požežani će imati priliku uživati i u pravoj glazbenoj poslastici koja ih čeka   21. studenog kada će na kazališnoj pozornici svoj rođendanski koncert izvesti već kultni Big Band Požega. “Pripremili smo izuzetno težak program koji vježbamo već duže vrijeme, a bit će puno gostiju i dobrih iznenađenja stoga nabavite ulaznice što prije,” poručio je požeškoj publici voditelj Big Banda Zvjezdan Marjanović. Cijena ulaznice za koncert je 50 kuna.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn