NESAVJESNI VOZAČI – Jedan nepropisno parkirao i uzrokovao nesreću, drugi s mjesta nesreće otišao piti | Slavonski.hr

NESAVJESNI VOZAČI – Jedan nepropisno parkirao i uzrokovao nesreću, drugi s mjesta nesreće otišao piti

Datum objave: 08. 11. 2018. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske u protekla 24 sata zabilježili su dvije prometne nesreće, u Lipiku i Crkvenim Vrhovcima. Na sreću, nitko nije ozlijeđen, no vozači koji su ih uzrokovali školski su primjer “nesavjesnih vozača”.

U srijedu 7. studenog 2018., oko 9.50 sati, u Lipiku na Trgu kralja Tomislava 58-godišnji vozač nepropisno je parkirao osobni automobil marke „Opel“ daruvarskih registarskih oznaka i iz istoga izašao, a da nije poduzeo sve mjere da isto sam ne krene, nakon čega je vozilo udarilo u zgradu u vlasništvu pravne osobe. Njemu će biti izdan prekršajni nalog.

Također u srijedu oko 17.15 sati, nedaleko mjesta Crkveni Vrhovci, 38-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom marke „IMT“, zbog ne držanja razmaka nije uspio zaustaviti vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila kojim je upravljao, na stražnji dio priključnog vozila kojeg je vukao traktor marke „Same“ požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 64-godišnjak. 38-godišnjak je nakon toga napustio mjesto događaja, a da oštećenom nije ostavio podatke o sebi vozilu. Nakon što je pronađen, utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,50 promila, a da je alkohol konzumirao nakon prometne nesreće. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog upravljanja neregistriranim i neosiguranim vozilom, ne držanja razmaka tijekom vožnje i konzumiranja alkohola nakon prometne nesreće.

TEKST: S. P. / PU PS        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn