NATJECANJE SIGURNO U PROMETU – Petrovoselci opet najbolji | Slavonski.hr

NATJECANJE SIGURNO U PROMETU – Petrovoselci opet najbolji

Datum objave: 07. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

sps

STARO PETROVO SELO – Na županijskom natjecanju osnovnih škola „Sigurno u prometu“  staropetrovoselci, učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, poznati prometni znalci predvođeni mentorom Matom Šimunovićem, još su jednom pokazali da su najbolji i izborili nastup na Državnoj smotri znanja u Rovinju.

U Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo prometnoj se kulturi već dugi niz godina,  pristupa znanstveno i s posebnom pažnjom, zahvaljujući prije svega entuzijazmu nastavnika- mentora Mate Šimunovića. Rezultiralo je to nizom priznanja na nebrojenim državnim i županijskim razinama. Još jedno vrijedno stiglo je i ovih dana sa Županijskog natjecanja osnovnih škola „Sigurno u prometu“ održanog u Osnovnoj školi „Ivan Mažuranić“ u Sibinju , na kojem je u ekipnom poretku škola, upravo škola iz Starog Petrovog Sela osvojila prvo mjesto i plasirala se na Državno natjecanje u Rovinju krajem svibnja ove godine.

Na natjecanju je sudjelovalo 14 osnovnih škola županije, odnosno ukupno 14 ekipa sastavljenih od po dvije djevojčice i dva dječaka od 10 do 12 godina, što čini ukupno 58 natjecatelja. Svi su oni morali pokazati znanje pri online rješavanju ispita iz poznavanja prometnih pravila i propisa a potom i spretnost pri vožnji bicikla na dva poligona. Uz pobjednike natjecanja, Petrovoselce, slavile su i ekipe Osnovne škole „Viktor car Emin“ iz Donjih Adrijevaca kao drugoplasirani i učenici iz slavonskobrodske osnovne škole „Hugo Badalić“.

Uz priznanje, prve tri ekipe nagrađene su još i peharima i biciklima . U pobjedničkoj ekipi koja će na državnoj smotri znanja u Rovinju krajem svibnja predstavljati Brodsko posavsku županiju su od djevojčica-Petra Luketić iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Staro Petrovo Selo i Mateja Nosić iz Donjih Andrijevaca i od dječaka, dva Petrovoselca- Martin Grgić i Petar Banjak i Marko Krznarić iz Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ Lužani.

TEKST: S. T        FOTO: OŠ I.G. Kovačić

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn