NAŠICE U ČAST GRADA HEROJA – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara ponosno je i dostojanstveno obilježen u Našicama | Slavonski.hr

NAŠICE U ČAST GRADA HEROJA – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara ponosno je i dostojanstveno obilježen u Našicama

Datum objave: 18. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

NAŠICE – Sjećajući se grada heroja i svih poginulih i nestalih za domovinu, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen je u Našicama kod središnjeg spomen bilježja „Uskrsla Hrvatska“ .Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća učinili su to Josip Matek, predsjednik Mjesnog odbora Našice, Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća , predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja. Sve okupljene, tom je prigodom dirljivim riječima, čitajući Priču o gradu autora Siniše Glavaševića, pozdravio prvi čovjek grada, gradonačelnik Josip Miletić.

“Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se,”, citirao je poetske riječi Siniše Glavaševića gradonačelnik Miletić. Za sve poginule potom je, u čast hrabrosti i žrtvi, održana minuta šutnje, nakon koje je molitvu poveo fra Stjepan Hrkač, najavljujući svetu misu za sve branitelje u nedjelju, 18.studenoga, u župnoj crkvi Antuna Padovanskog.

Nakon službenog dijela, prisutni su okupljeni oko postavljenih lampiona, simbolično formirali natpis Vukovar, šaljući, u ime Grada Našica, poruku gradu heroju.

TEKST: I. Ćosić      FOTO: I. Ćosić

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn