NAJAVA – Dan otvorenih vrata Policijske akademije i Policijske uprave brodsko-posavske | Slavonski.hr

NAJAVA – Dan otvorenih vrata Policijske akademije i Policijske uprave brodsko-posavske

Datum objave: 08. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

DSC08750

SLAVONSKI BROD – Policijska akademija i Policijska uprava brodsko-posavska organiziraju Dan otvorenih vrata 11. lipnja, u ponedjeljak, u vremenu od 9 do 10 sati, u Slavonskom Brodu, na gradskom Korzu. Tom prilikom policijski službenici će prikazati atraktivne policijske vježbe, te će prezentirati opremu i tehniku koju koriste u svom svakodnevnom radu.

Ovim aktivnostima, policija nastoji građanima približiti i na zanimljiv način prikazati svoj rad, te ujedno motivirati mlade da se prijave na natječaj za zanimanje policajac.  Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 600 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2018./2019. Program će započeti 10. rujna 2018. godine, a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave, odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe. Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da: imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju, nemaju navršenih 28 godina na dan 10. rujna 2018. godine, imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, su osobno dostojni za obavljanje policijske službe, nisu članovi političke stranke.

Kandidati koji ispune uvjete prolaze psihološke i motoričke testove te testove općeg znanja, informatike i engleskog jezika. Školovanje traje osamnaest mjeseci, od čega jedanaest mjeseci traje program Policijske škole, potom šest mjeseci vježbeničkog staža, a unutar toga tromjesečna praksa u policijskim upravama  postajama. Na kraju tog procesa slijedi državni ispit.

TEKST: S. P.      FOTO. S. P.

 

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn