NAJAVA AKCIJE – Nadzor alkoholiziranosti vozača u prometu 1. svibnja | Slavonski.hr

NAJAVA AKCIJE – Nadzor alkoholiziranosti vozača u prometu 1. svibnja

Datum objave: 30. 4. 2018. | Kategorija: Crna kronika

IMG_3465

POŽEGA – U skladu s zadaćama i ciljevima Plana preventivnog i represivnog postupanja policije u cestovnom prometu za 2018., dana 1. svibnja 2018., (utorak) u vremenu od 16 do 24 sati, na području PU požeško-slavonske provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor alkoholiziranosti vozača u prometu.

Akcija će biti usmjerana i i na ostale teže prekršaje koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama (nepropisna brzina, pretjecanje, upravljanje vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere, upravljanje vozilom prije stjecanja prava, neregistrirana vozila i tehnički neispravna vozila i dr.). Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije.

“Iako PU požeško-slavonska  kontinuirano provodi ciljane  preventivno-represivne aktivnosti,  iz događaja u  izvješćima, razvidno je da  još uvijek značajan broj vozača sudjeluje u prometnim nesrećama ili u nadzoru budu  zatečeni u prometu da upravljaju vozilima ili pod utjecajem alkohola. Slijedom toga, ponovo upozoravamo  vozače da ne konzumiraju alkohol  ukoliko namjeravaju sudjelovati u prometu na cestama ili da u takvim situacijama potraže alternativno rješenje prijevoza do odredišta (taksi, javni prijevoz, vozač koji nije konzumirao alkohol  i sl.). Takva su  rješenja uvijek bolja i sigurnija u odnosu na teške  posljedice koje mogu nastati zbog neodgovornog  i rizičnog ponašanja  prouzročenih vožnjom pod utjecajem alkohola.  Jednako tako, upozoravamo i putnike u vozilima da ne sjedaju u vozila kojima upravljaju vozači za koje znaju da su konzumirali alkohol,” poručili su iz PU požeško-slavonske.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn