NA PROMETNICAMA POŽEŠTINE – Vikend u znaku prometnih nesreća i neprilagođene brzine | Slavonski.hr

NA PROMETNICAMA POŽEŠTINE – Vikend u znaku prometnih nesreća i neprilagođene brzine

Datum objave: 23. 7. 2018. | Kategorija: Crna kronika

n1

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske proteklog vikenda zabilježili su veći broj prometnih nesreća kojima je uglavnom “kumovala” neprilagođena brzina. Posebno se izdvaja nesreća u Dervišagi gdje je nesavjesni 19-godišnji vozač srušio kamionom gotovo cijelu kuću.

U petak, 20. srpnja 2018., oko 5.30 sati, u Kutjevu, na raskrižju Ulice Matije Gupca i ulice Otok, dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.  84-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo nije propustio osobni automobil marke „Volkswagen““ požeških  registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak i koji se kretao iz suprotnog smjera te zadržavao svoj smjer kretanja. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska.

Istoga dana, oko 6.15 sati, u mjestu Dervišaga u Ulici Stjepana Radića dogodila se prometna nesreća slijetanje teretnog vozila s ceste, u kojoj je nastala materijalna šteta. 19-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Iveco“ s priključnim vozilom slavonsko brodskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja sletio je vozilom s ceste i udario u betonski most u vlasništvu 64-godišnjaka, metalnu ogradu u vlasništvu 34-godišnjaka, a potom i u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjakinje gdje se vozilo zaustavilo. Zbog obavljanja očevida promet je navedenom dionicom državne ceste bio zatvoren od 8.45 sati do 10.45 sati i odvijao se obilaznim pravcima. 19-godišnjaku naplaćena novčana kazna zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

nn

U nedjelju 22. srpnja 2018., oko 4.40 sati, u mjestu Alilovci dogodila se prometna nesreća slijetanje teretnog vozila s ceste, u kojoj je jedan sudionik teže ozlijeđen, a na vozilu nastala materijalna šteta. 27-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, zbog neprilagođene brzine kretanja sletio je vozilom s ceste i udario u kolni ulaz u vlasništvu 55-godišnjaka, nakon čega se vozilo prevrnulo na bok pri čemu je 27-godišnjak teže ozlijeđen. Zbog obavljanja očevida promet je kroz mjesto bio zatvoren od 5.5 sati do 6.20 sati i odvijao se obilaznim pravcima. Protiv 27-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja i vožnje neprilagođenom brzinom.

IMG_4770

Istoga dana, oko 17.15 sati na cesti između Imrijevaca i Slobodne Vlasti došlo je do prometne nesreće slijetanje motocikla s ceste u kojoj je sudionik ozlijeđen. 22-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Yamaha“  našičkih registarskih oznaka, u zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja motociklom je sletio s kolnika i pao, te se ozlijedio. On je prevezen vozilom hitne pomoći u KBC Osijek, dok će se točna kvalifikacija ozlijede doznati naknadno.

Također u nedjelju, oko 19.55 sati na cesti između Požege i Mihaljevaca, dogodila se prometna nesreća slijetanje osobnog vozila s ceste, u kojoj je nastala materijalna šteta. 24-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,36 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja sletio je vozilom s ceste u putni kanal. 24-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje prije stjecanja prava, pod utjecajem alkohola i neprilagođenom brzinom.

TEKST: S. P./ PU PS     FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn