NA POŽEŠKO-SLAVONSKIM PROMETNICAMA – Četiri prometne nesreće i rezultati pojačanog nadzora prometa | Slavonski.hr

NA POŽEŠKO-SLAVONSKIM PROMETNICAMA – Četiri prometne nesreće i rezultati pojačanog nadzora prometa

Datum objave: 24. 6. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom proteklog vikenda dogodilo se četiri prometne nesreće, od kojih dvije u Požegi, te po jedna u Velikoj i Pakracu. U pojačanom nadzoru prometa utvrđeno je ukupno 62 prekršaja, od čega se ističu 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 20 vozača je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja, a 5 ih nije koristilo sigurnosni pojas.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u Požegi, u ulici Zrinskoj, jedan sudionik je lakše ozlijeđen, dok je u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, u večernjim satima 43-godišnjak koji je nesreću izazvao pod utjecajem alkohola i upravljajući prije stjecanja prava na upravljanje vrijeđao i omalovažavao policijske službenike tijekom njihova postupanja. On je smješten u posebnu prostoriju policije.
U nadzoru prometa u subotu 22. lipnja 2019., u ranim jutarnjim satima u Velikoj, zatečen je 22-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,45 promila upravljao osobnim automobilom, dok je također u subotu u večernjim satima u Požegi, zatečen 25-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.12 promila upravljao mopedom. Obojica su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 62 prekršaja, od čega se ističu 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 20 vozača je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja, a 5 ih nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 3,41 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 83 km/h.  U nadzoru prometa tijekom vikenda zatečena su tri počinitelja recidivista-ponavljača prometnih prekršaja, koji su ranije prijavljivani za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn