MOTO UTRKE NA GLAVICI – Ljubitelje motora očekuje dobra sportska zabava | Slavonski.hr

MOTO UTRKE NA GLAVICI – Ljubitelje motora očekuje dobra sportska zabava

Datum objave: 08. 5. 2018. | Kategorija: Sport

1525085538plakat_cestovne_moto_trke_glavica_201

POŽEGA – Požeška Glavica je domaćin ovog vikenda Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama, oldtimer, skuter i super moto utrkama. Organizator utrke je Moto klub Požega Promet, a pokrovitelj je Požeško-slavonska županija te svi gradovi i općine.

Prvenstvo  su na konferenciji za novinare najavili tajnik kluba Zlatko Jaroš, vozači krešimir Pavelić i Mihael Nemet koji je iz Križevaca prešao u Požega Promet te župan Alojz Tomašević.Bogata tradicija moto utrka jedna je od značajki po kojima je Požega prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske, a posebnost ovog sportskog zbivanja je što se događa na prostoru Glavice, vojnom poligonu koji je vlasništvo građana a iznimno je pogodan za ovakva i slična zbivanja.

DSC06935

“Program je bogat od jutarnjih sati u subotu, 12. svibnja  do završnice u nedjelju. Pripremni radovi su u punom zamahu i nadamo se da ćemo i ove godine pokazati kako smo dobri organizatori i domaćini. Ulaz je za jedan dan 20 kuna, a za dva dana 30 kuna. Prijave vozača pristižu, utrka je otvorenog tipa pa uz hrvatske vozače očekujemo i vozače iz Njemačke, Italije i Srbije,” rekao je Jaroš.

“Drago mi je da već dugi niz godina surađujemo i razvijamo ovaj sport je nastojimo da uvjeti budu na najvišoj razini koju možemo pružiti. Zajedno smo  zaključili da Glavica doista može biti i bolje iskorištena i nadamo se kako će to, na temelju plodonosnih kontakata u Ministarstvu obrane u skorijoj budućnosti i biti. Drago mi je da je Županija pokrovitelj i da ćemo zajedno dočekati veliki broj vozača što je značajno i u onom promotivnom dijelu ovog prostora,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uz poziv svim sugrađanima da ovog vikenda dođu uživati u sportskom spektaklu.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn