MLADI VOLONTERI NA DJELU – Traje akcija "Čaj za malog zmaja", pridružite se! | Slavonski.hr

MLADI VOLONTERI NA DJELU – Traje akcija “Čaj za malog zmaja”, pridružite se!

Datum objave: 06. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Mladi vrijedni volonteri iz OŠ Antuna Kanižlića sa svojim nastavnicama danas su na štandu u požeškoj pješačkoj zoni građanima predstavili humanitarnu akciju “Čaj za malog zmaja” čiji je cilj olakšati zdravstvene poteškoće djeci iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva. Akcija je počela 26. studenoga i traje do 14 prosinca ove godine.

Humanitarnu akciju “Čaj za malog zmaja” treću godinu zaredom organizira Centar za socijalnu skrb Požega u suradnji s osnovnom školom Antuna Kanižlića, Domom zdravlja Požeško-slavonske županije, Zavodom za javno zdravstvo PSŽ, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Požega i Zavodom za hitnu medicinu PSŽ. Cilj akcije je olakšati zdravstvene poteškoće djeci iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva, prošlih godina prikupljeno je donacija u vrijednosti oko 50.000 kuna. Ove godine je akcija namijenjena za 71 dijete, i to 21 dijete predškolske dobi i 50 djece nižih razreda osnovne škole, riječ je o ukupno 40 obitelji.


Darovi građana prikupljaju se i ove godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici na Dječjem odjelu. Za sve koji donesu poklone pripremljene su prigodne čestitke izrađene u kreativnim radionicama. Kao podrška akciji, uz današnje predstavljanje na štandu i ove godine održat će se “Hodanje u susret Božiću” 13. prosinca i to u suradnji s Gradom Požegom, Veleučilištem u Požegi i Udrugom “Zdrav život” i TZ Grada Požege.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn