MJESEC MUŠKOG ZDRAVLJA – Movember će u Požegi biti obilježen prigodnom javnozdravstvenom akcijom | Slavonski.hr

MJESEC MUŠKOG ZDRAVLJA – Movember će u Požegi biti obilježen prigodnom javnozdravstvenom akcijom

Datum objave: 07. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ove se godine peti put u Požeško-slavonskoj županiji u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i Županijske liga protiv raka obilježava Brkati studeni-Movember (od engl. Moustache + November), mjesec muškog zdravlja. Movember -brkati studeni bit će obilježen prigodnom javnozdravstvenom akcijom u subotu 10.11.2018. ispred zgrade Gradskog muzeja u Požegi, od 9 – 11 sati.

Javnozdravstvena akcija Movember započela je prije 15 godina u Australiji kada je 30 muškaraca odlučilo pustiti brkove kako bi prikupili sredstva za borbu protiv raka prostate i depresije kod muškaraca. Danas je na mjestu skupine entuzijasta ozbiljna fondacija koja je proglašena jednom od 100 najutjecajnijih nevladinih organizacija.

Ciljevi Movembera su informiranje i edukacija stanovništva o raku prostate i raku testisa, te o važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca, prikupljanje sredstava za potporu istraživanju, liječenju i skrbi za oboljele, očuvanje mentalnog zdravlja, rano otkrivanje poremećaja i borba protiv diskriminacije muškaraca oboljelih od mentalnih poremećaja te prevencija suicida.

TEKST: S. P.      FOTO: Movember logo

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn