MJESEC HRVATSKE KNJIGE U POŽEGI – Pripremljena su 24 događaja za djecu i odrasle | Slavonski.hr


MJESEC HRVATSKE KNJIGE U POŽEGI – Pripremljena su 24 događaja za djecu i odrasle

Datum objave: 14. 10. 2014. | Kategorija: Kultura

DSC01191

POŽEGA- Nacionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige 2014. održava se od 15. listopada do 15. studenoga 2014. godine, a bogat program, već tradicionalno pripremila je Gradska knjižnica i čitaonica Požega.

Mjeseca hrvatske knjige 2014., koji je ove godine tematski posvećen ljubavi, je manifestacija koju provode knjižnice raznim programima i aktivnostima.Manifestacija je uvijek posvećena knjizi i čitanju, a razdoblje od 15.listopada do 15. studenoga u požeškoj knjižnici proteći će ispunjeno brojnim kreativnim i edukativnim zbivanjima. “Gradska knjižnica pripremila je bogat program svojim korisnicima i građanima kojima promovira osnovne ciljeve Mjeseca knjige, ali i ciljeve svog poslanja u zajednici,” naglasila je ravnateljica knjižnice Aleksandra Pavlović. Ukupno su pripremili 24 događaja za djecu i za odrasle. Radi se o pričaonicama, dramskim radionicama, izložbama, gostovanjima poznatih književnika, susretima čitateljskih klubova , kreativnim radionicam i predavanjima.

mjesec-knjige-gkpz-cover-fotka-1

Program i  aktivnosti za odrasle počinju 17. listopada Književnom večeri Udruge zavičajnih pisaca i slikara, a uslijedit će izložbe, multimedijski projekt, književno-glazbena večer posvećena Petrarci, predavanja i degustacije zdrave hrane, sastanak Čitateljskog kluba te  gostovanja književnika.
Program za djecu počinje 16.listopada pričaonicom, a slijede dramske radionice i pričaonice s dramatizacijom koje će voditi Renata Matičević i Ines Čereg , radionica francuskog jezika koju vodi Ivana Škrabal, premijera filma “Šegrt Hlapić” te dramsko-likovna radionica i gostovanja dječjih književnica.Središnji program Mjeseca hrvatske knjige 2014. na dječjem odjelu  uključuje i Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom “Ljubav za početnike”, a čitat će se pjesme o ljubavi najpoznatijih hrvatskih književnika.  “Pratite nas u našim aktivnostima jer su zaista sve pomno isplanirane s ciljem da se postigne osnovni cilj Mjeseca knjige ali I da se svi zajedno informiramo, educiramo i zabavimo posredstvom knjige i čitanja što i pripada našem osnovnom poslanju i misiji,” zaključila je ravnateljica knjižnice Aleksandra Pavlović.

TEKST: S.Pok     FOTO: S.Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn