MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU – Doživljaj jedinstvene božićne atrakcije u srcu zapadne Slavonije! | Slavonski.hr

MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU – Doživljaj jedinstvene božićne atrakcije u srcu zapadne Slavonije!

Datum objave: 25. 11. 2017. | Kategorija: Susreti

23405837_2024045041173659_3779730837013450639_o

LIPIK – Treću godinu za redom perivoj Grada Lipika, zaštićeni spomenik parkovne arhitekture u sklopu Toplica Lipik, pretvara se u božićni park.Više od 200.000 lampica obasjat će aleje perivoja koje skrivaju brojne povijesne znamenitosti i prikazati ih u novom svjetlu.Svečano otvorenje ujedno je i početak ovogodišnjeg bogatog programa “Mirisi Božića u Lipiku”, 2. prosinca 2017 godine od 18 sati.

Na samom ulazu u grad možete provjerite što zimi rade prekrasni lipicanci s državne ergele Lipik, zakoračiti u božićni perivoj i saznati što je to Jelkin brijeg, Fenster aleja, Wandelbahn, Kursalon?  Po čemu je Lipik dobio ime? Pronađite vazu Adama i Eve!Što predstavljaju likovi na izvoru ljekovite termalne vode Toplica Lipik? Gdje se sakrila vrtlarija marljivog vrtlara, zaboravljeni plesači? Sve to i još mnogo više saznat ćete ukoliko se upustite u avanturu Mirisa Božića u Lipiku! Nakon obilaska zagrijte se uz kuhano vino, čaj ili se počastite suvenirom u adventskim kućicama!

16. i 17. prosinca u Funky božićnom šatoru održava se tradicionalni Božićni sajam gdje će svatko pronaći nešto za sebe i za najmilije.Na iste dane od 16 sati ponovno se otvaraju vrata Kuće Bake Mraz tako da ne zaboravite posjetiti marljive vilenjake koji s Bakom Mraz danonoćno pripremaju sve za dolazak Djeda Mraza i postanite počasni božićni inspektor! Uživajte u neizostavnoj vožnji adventskim fijakerom Državne ergele Lipik, turističkim vlakićem Lipik Express, nastupima, koncertima, izložbama, kao i Dječjem dočeku Nove godine nakon kojeg slijedi doček za odrasle. Mirisi Božića cjelomjesečna su manifestacija u kojoj će svatko pronaći nešto za sebe, a bogati program traje do 7. siječnja 2018. godine.

TEKST: S. P.      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn