MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA – 80 milijuna kuna za lokalni i regionalni razvoj | Slavonski.hr

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA – 80 milijuna kuna za lokalni i regionalni razvoj

Datum objave: 16. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

minist

ZAGREB/POŽEGA – Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala je 374 ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna. Za Požeško-slavonsku županiju potpisani su ugovori vrijedni 2,8 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi nacionalne mjere za ostvarenje ravnomjernog regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske, a putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju, kontinuirano pomaže slabije razvijenim područjima u provedbi infrastrukturnih projekata koji su prepoznati kao potreba i razvojni prioritet. Prvenstveno se to odnosi na projekte iz područja komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture za koje se procijeni da će pridonijeti poboljšanju standarda i kvalitete života lokalnog stanovništva te stvoriti preduvjete za gospodarski i društveni razvoj.

„Interes lokalne zajednice za provođenjem ovakve vrste programa jako je velik, a jedini način na koji možemo postići rast i razvoj je suradnja na svim razinama i osluškivanje potreba naših građana. Upravo je to osnovni temelj prema kojem planiramo buduće projekte i novu financijsku perspektivu“, rekla je prilikom potpisivanja ministrica Žalac.  Za područje Požeško-slavonske županije potpisani su ugovori u vrijednosti 2,8 milijuna kuna – Općini Jakšić, Gradu Pleternici, Lipiku, Kutjevu, Brestovcu i Velikoj odobreno je za prijavljene projekte po 300 tisuća kuna, Općini Kaptol 200 tisuća kuna, a Općini Čaglin i Gradu Pakracu po 400 tisuća kuna.

TEKST: S.P.         FOTO: razvoj.gov.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn