MEĐUNARODNI KONGRES – Pakrac domaćin trodnevnog kongresa psihijatara | Slavonski.hr

MEĐUNARODNI KONGRES – Pakrac domaćin trodnevnog kongresa psihijatara

Datum objave: 11. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

pakrac psih

PAKRAC – Pod sloganom “Rehabilitacija u psihijatriji – budućnost bez ožiljaka” U Hrvatskom domu “Dr. Franjo Tuđman” u Pakracu, od 13. do 15. rujna 2018. godine održat će se 6. hrvatski kongres o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji s međunarodnim sudjelovanjem. Kongres se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva branitelja i Grada Pakraca.

Na kongresu koji će okupiti ugledna hrvatske i svjetske eksperte iz područja psihijatrije, ali i cjelokupne medicine, uz prezentaciju najnovijih spoznaja iz područja rehabilitacije u psihijatriji, a s posebnim naglaskom na depresiju, PTSP, shizofreniju i demenciju, raspravljat će se i o tjelesnim poremećajima kod bolesnika sa psihičkim poremećajima te o ulozi umjetnosti u rehabilitaciji.

“Posebno mi je zadovoljstvo što smo ovog puta za mjesto našeg susreta izabrali prekrasan grad Pakrac, koji je i sam simbol onog o čemu želimo govoriti na ovom kongresu. Smatram da nema boljeg mjesta na kojem se može govoriti o rehabilitaciji i budućnosti psihijatrije od grada koji je i sam imao stogodišnju tradiciju psihijatrijske bolnice, koja je u Domovinskom ratu evakuirana i uništena, a dosad neobnovljena. Vjerujem da će ova bolnica zaživjeti. To je pitanje trenutka, a život je i sačinjen od trenutaka koji se provlače kroz našu prošlost, ali i onih koji se ugrađuju u našu budućnost. Osobno sam svjedok tog procesa buđenja i obnove koji se realizira iz onog okna kroz koje su prije mnogo godina evakuirani psihijatrijski bolesnici sa svojim terapeutima. Neka i ovaj skup bude jedan od kamena temeljaca obnove same bolnice, ali i putokaz za naš zajednički hod u rehabilitaciji u psihijatriji,”naglasio je, između ostalog, u pozdravnom pismu predsjednik Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja i predsjednik Kongresa prof. dr. sc. Veljko Đorđević, dr. med.

TEKST: S. Pok     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn