MARIJINI OBROCI U OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA U POŽEGI – Poziv građanima da doniraju stvari za humanitarni sajam | Slavonski.hr

MARIJINI OBROCI U OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA U POŽEGI – Poziv građanima da doniraju stvari za humanitarni sajam

Datum objave: 04. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

n-21

POŽEGA – Šestu godinu za redom u požeškoj Osnovnoj školi Antuna Kanižlića provodi se projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska koja je kao takva dio velikog međunarodnog projekta Mary’s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta, zahvaljujući donacijama i pomoći volontera, osiguravaju jedan obrok dnevno izgladnjeloj djeci koja su na rubu najtežeg siromaštva, izgladnjelosti i umiranja.

„Marijin obrok“ djeci je najčešće jedini obrok u danu. Jednostavan koncept Marijinih obroka – dati djetetu jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, u školi – uspješno nastoji ublažiti jedan od najvećih problema današnjice, a to je glad. Mary’s meals trenutačno u svijetu hrane više od 1 250 000 djece.  “Edukativnim projektom „Gladnoj djeci za školski obrok“ nastojimo podići svijest naših učenika, ali i članova njihovih obitelji te svekolikog građanstva grada Požege, o problemima siromaštva i gladi, poučiti ih zahvalnosti, požrtvovnosti, djelatnoj ljubavi i solidarnosti za potrebitije od njih, odgajati ih i obrazovati u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, ljudskim pravima i pravima djece,” pojasnila je  voditeljica projekta u OŠ Antuna Kanižlića Valentina Čurčić .U okviru školskoga projekta volonteri Marijinih obroka Hrvatska, uz pomoć učitelja, učenika i roditelja Škole, organiziraju tradicionalni humanitarni Sajam rabljenih očuvanih stvari koji će se održati 17. svibnja od 9,00 do 14,00 sati u školskom dvorištu.

“Pozivamo građane da nam doniraju stvari koje im nisu potrebne, a koje će nekome dobro doći. Ove godine prikupljamo igračke, igre, knjige, kućanske predmete, nakit. Doniranjem stvari građani čine višestruko dobro: nepotrebne predmete ne bacaju, već poklanjaju i omogućuju sugrađanima da pronađu nešto za sebe i svoje obitelji, a u isto vrijeme pomažu i napuštenoj, siromašnoj i izgladnjeloj djeci jer će donirane stvari posjetitelji sajma moći ponijeti kući u zamjenu za dobrovoljne donacije koje će biti upućene školskoj kuhinji Sackie Town Primary School u Liberiji u kojoj se školuje 244 djece kojoj je to jedini, Marijin obrok u danu,” rekla je Valentina Čurćić dodajući kako je njihova Škola stalni sponzor toj kuhinji.

Posjetitelji sajma moći će u zamjenu za donaciju ponijeti neki od ponuđenih predmeta, pogledati prigodan dječji program, okrijepiti se u sajamskoj slastičarnici. U sklopu sajma bit će organizirane i edukativne likovne, kreativne, plesne radionice namijenjene svoj djeci i učenicima drugih škola koji će posjetiti sajam.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P. (arhiv)

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn