MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA – Dragovoljna predaja ubojitih sredstava | Slavonski.hr

MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA – Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

Datum objave: 28. 2. 2018. | Kategorija: Crna kronika

grb

POŽEGA/PAKRAC – U utorak, 27. veljače 2018., na području Pakraca, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima automatsku pušku s spremnikom, strojnicu, jednu ručnu bombu i 800 grama eksploziva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Policija zahvaljuje svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju. Sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer.

Akcija “Manje oružja, manje tragedija” omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja.  Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192 ili policijskim službenicima na terenu.  Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn