MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA – Dragovoljna predaja bez vremenskog organičenja i sankcija daje rezultate | Slavonski.hr

MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA – Dragovoljna predaja bez vremenskog organičenja i sankcija daje rezultate

Datum objave: 28. 5. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Još uvijek je u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija” u sklopu koje građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva.

Osoba koja je zatražila da ostane anonimna jučer je tako na području Pleternice predala policijskim službenicima 3 spremnika za automatsku pušku i 1378 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Prema podacima iz PU požeško-slavonske tijekom travnja 2019. godine građani su dragovoljno predali četiri automatske puške, pet ručnih bombi, sedam ostalih rasprskavajućih sredstava i 7414 komada raznog streljiva. Navedena oružja i eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

“Zahvaljujemo svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer. Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja.  Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak,” naglasila je glasnogovornica Policije Nikolina Janković.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn