LZD VILA VELEBITA POŽEGA – Pjesmom proslavili aktivnostima bogatu godinu | Slavonski.hr

LZD VILA VELEBITA POŽEGA – Pjesmom proslavili aktivnostima bogatu godinu

Datum objave: 10. 12. 2015. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA- Ličko zavičajno društvo “Vila Velebita” oduševilo je i ove godine brojne sugrađane već tradicionalnim Božićnim koncertom u Gradskom kazalištu Požega. Uz domaćine, GD “Vila Velebita” nastupio je i  Tamburaški  orkestar Glazbene škole Požega te gosti solisti.

Ličko zavičajno društvo jedno je od najaktivnijih društava na ovom području, a glazbena svečanost koju su i ove godine pripremili na radost svojih sugrađana, sublimat je svih brojnih nastupa i cjelogodišnjih aktivnosti glazbene sekcije društva, naglasio je predsjednik LZD “Vila Velebita” Josip Fajdić. ” Mi imamo u okviru zavičajne zajednice nekoliko sekcija koje su vrlo aktivne, a jedna od najaktivnijih je glazbena sekcija, naš mješovitim pjevački zbor koji, uz potporu Tamburaškog orkestra Glazbene škole koji je upriličio brojne  nastupe u Hrvatskoj ali i izvan granica naše zemlje. Sadržaj koncerta je upravo odabir najboljih točaka iz tih nastupa tijekom godine, a veseli me što je i ove godine dvorana Gradskog kazališta rasprodana do posljednjeg mjesta,” naglasio je dr. Fajdić.

nn

Kada se ovome dodaju i vrijedne likovne izložbe te promocije knjiga u organizaciji likovne i literarne sekcije LZD Vila Velebita, požeški Ličani se imaju doista čime ponositi. “Na svim tim poljima nastojali smo održati tu razinu kvalitete, uz određene poteškoće kada je riječ o izložbama jer ne možemo više organizirati izložbe u Gradskom muzeju no izgleda da je to svima  koji na to mogu utjecati svejedno pa nećemo ni mi više o tome. Ali kada je riječ o promocijama knjiga, tu poteškoća nema i već sada mogu najaviti jednog značajnog književnika, predsjednika Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova koji će nam na samom početku iduće godine predstaviti svoju knjigu i nakon čega ćemo uspostaviti  jednu suradnju gdje ćemo organizirati jedan koncert Vile Velebita u Subotici,” najavio je dr. Fajdić.

Dodaje kako je upravo “nepisani zadatak” LZD Vile Velebita multietničko spajanje i ostvarivanje suradnje prvenstveno s onim enklavama gdje su Hrvati nacionalna manjina. ” To se prije svega odnosi na Mađarsku, Sloveniju, Vojvodinu, i evo za iduću godinu, uspostavili smo most suradnje s Hrvatima iz Makedonije. Nama dolazi kulturno-umjetničko društvo iz Bitole koje će nastupiti na Kulturnom ljetu, a mi ćemo im potom uzvratiti posjet,” naglasio je Fajdić uz napomenu kako sve sekcije Društva već pripremaju i brojne druge aktivnosti za iduću godinu.

TEKST: Sanja Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn