LOKALNO PARTNERSTVO ZA ZAPOŠLJAVANJE – Početna konferencija projekta LIPA | Slavonski.hr

LOKALNO PARTNERSTVO ZA ZAPOŠLJAVANJE – Početna konferencija projekta LIPA

Datum objave: 25. 9. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega nositelj je projekta „LIPA – lokalna inicijativa za poduzetničku aktivaciju“. Početna konferencija projekta LIPA održati će se u četvrtak 27. rujna 2018. godine u maloj dvorani Hrvatske gospodarske komore u Požegi, Vukovarska 6, s početkom u 10,00 sati.

Projekt LIPA sufinancira Europska unija u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, iz programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III a u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2016. – 2020.

Provedba projekta počela je u svibnju ove godine potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.Cilj projekta je utjecati na povećanje zaposlenosti aktivacijom poduzetničkih potencijala nezaposlenog stanovništva Požeško-slavonske županije. U tu svrhu provest će se niz aktivnosti za čiju su provedbu zaduženi nositelj projekta i projektni partneri: Grad Požega, Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Pakrac d.o.o., Poduzetnički centar Pleternica d.o.o., Pučko otvoreno učilište Obris, Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije i Veleučilište u Požegi.
Glavna ciljna skupina projekta su nezaposlene osobe, njih osamdeset i sedam za koje se nudi niz mogućnosti poput osposobljavanja za pčelara/ku, računalnog operatera/ku, programera/ku web aplikacija, edukacije o financijskoj pismenosti te prekvalifikacije za zanimanje vozač/ica sa stjecanjem C kategorije. Početna konferencija projekta LIPA održati će se u četvrtak 27. rujna 2018. godine u maloj dvorani Hrvatske gospodarske komore u Požegi, Vukovarska 6, s početkom u 10,00 sati.

TEKST: S. P.    FOTO: www.hzz.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn