LJETO U KNJIŽNICI – Knjige i Požežani vole se javno | Slavonski.hr


LJETO U KNJIŽNICI – Knjige i Požežani vole se javno

Datum objave: 05. 7. 2014. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA –  Gradska knjižnica i čitaonica Požega u sklopu Požeškog kulturog ljeta danas je ponudila svojim korisnicima i onima koji će to zasigurno postati, jedinstveni doživljaj “Knjižnice bez zidova”. U prostoru Pješačke zone građani su mogli  posuditi ili vratiti omiljene naslove, zabaviti se u kreativnim radionicama za djecu i odrasle, kupiti vrijedna izdanja ili se upisati u knjižnicu po akcijskoj cijeni članarine – 50 kuna.

“Željeli smo sudjelovati u konceptu Požeškog kulturnog ljeta, a ideja knjižnice bez zidova nastavak je projekta koji smo već radili prošle godine, no ove godine sadržajno smo ga obogatili. Građani danas do 13 sati mogu ovdje, na ulici, koristiti sve knjižnične usluge koje inače nudimo i doista, knjižnica danas ovdje ima sve osim zidova,” rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega Aleksandra Pavlović, dodajući kako su komentari posjetitelja ove neobične i živopisne knjižnice redom pozitivni, a mnogi su izrazili želju da im omiljena ukoričena zabava bude ponuđena još koji put  baš na ovakav način.

“Osjetili smo kako postoji potreba skrenuti pozornost na našu djelatnost jer knjiga i čitanje uvijek se ostavljaju za period “kada imamo više vremena”. Evo, na ovaj način podsjećamo građana da je ljeto pred nama, vrijeme je godišnjih odmora- čitajte, ali koristite i ostale programe naših kreativnih radionica, zabavite se s nama,”poručila je Aleksandra.

Ljeto u knjižnici tek je počelo i po svemu sudeći bit će toplo i druželjubivo jer sve do 1. rujna očekuju vas kreativne radionice za male i velike, čitateljski klub za odrasle, edukativno-filmski program, radionice za mlade te stalne ljetne aktivnosti i akcije.

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S.Pok

 

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn