LJETNA KUHARICA – Probajte nešto drugačije: vege – pizza i čokoladne kuglice od zobenih pahuljica

Datum objave: 09. 7. 2017. | Kategorija: Lifestyle

foto2(12)
Za gastro užitak ove nedjelje, odabrali smo svima omiljenu pizzu. Ova verzija puna je povrća, brza i prava ljetna slana poslastica. Sve potrebne sastojke lako ćete pronaći na tržnici ili u lokalnoj prodavaonici. Za desert – čokoladne kuglice za sve koji žele slatke, a zdrave zalogaje.   

Pizza
Sastojci:
Tijesto: 500 g crnog pšeničnog brašna (tip 1100 ili tip 1600),1 vrećica suhog kvasca,voda, sol
Umak za pizzu: tetrapak pasirane rajčice, 1 dl vode, 1 žličica soli, 1 češanj češnjaka, 1 žličica origana, bosiljka, majčine dušice (po želji)
Nadjev (stavite povrće po želji): 150 g šampinjona, 3 svježe rajčice, 1 mala tikvica, 1-2 zelene paprike
Priprema:
1. Pomiješajte sve sastojke za tijesto tako da dobijete glatko tijesto za pizzu.
2. Ostavite tijesto pola sata na toplom mjesto da se digne.
3. Sve sastojke za umak kratko izmiješajte štapnim mikserom ili vilicom ako nemate štapni mikser.
4. Narežite svo povrće na kriške.
5. Dodajte ulje, papar i sol i po potrebi češnjak. Ostavite sa strane.
6. Razvaljajte tijesto na veličinu pleha za pečenje i na debljinu od otprilike 0,5 cm.
7. Tijesto prelijte umakom za pizzu i na njega stavite ostale sastojke. Ako želite naribajte malo sira na vrh pizze
8. Pećnicu zagrijte na 230°C ili, ako je moguće, na 250°C i pecite 15-ak minuta, dok se tijesto ne počne odvajati.

Pizza

Čokoladne kuglice sa zobenim pahuljicama

Sastojci:1 šalica zobenih pahuljica, 1 zrela banana, 1/2 šalice kokosovog brašna,2 žlice smeđeg šećera ,2 suncokretovog ulja, 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilin šećer, 1/2 šalice  čokolade ua kuhanje (grubo izrezane)

Priprema:
1. Stavite zobene pahuljice u blender i miksajte dvadesetak sekundi.
2. Dodajte banane i miješajte petnaestak sekundi.
3. Dodajte kokosovo brašno i ponovo miješajte petnaestak sekundi.
4. Gotovu smjesu prebacite u zdjelu.
5. Čokoladu režite na tanke listiće debljine 3-4 mm tako da se lijepo raspada. Čokoladu umiješajte u smjesu.
6. Smjesu stavite u hladnjak na dvadesetak minuta da se ohladi i stvrdne.
7. Oblikujte smjesu u male kuglice i stavite ih u papirnate “šeširiće”.
8. Kuglice po želji uvaljajte u kokosovo brašno ili čokoladu u prahu.

CokoladneKuglice

Dobar tek!

TEKST: S. P.      FOTO: veganopolis.net

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn