KRALJICA INSTRUMENATA – Koncertom Ljerke Očić započele Orguljaške večeri u Katedrali sv. Terezije Avilske | Slavonski.hr

KRALJICA INSTRUMENATA – Koncertom Ljerke Očić započele Orguljaške večeri u Katedrali sv. Terezije Avilske

Datum objave: 28. 9. 2018. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Već tradicionalno u Katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi na godišnjicu uspostave Požeške biskupije i ređenje njezina prva biskupa sinoć su započele orguljaške večeri i to koncertom renomirane orguljašice Ljerke Očić.

Inače redovna profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i odnedavno doktorica umjetnosti te prodekanica za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju ovom prilikom kaže : „Uvijek mi je veliko veselje ovdje doći, sad moram priznati da dugo nisam bila, prošlo je puno vremena i tim više se veselim, osim svega oduševljena sam općom renovacijom crkve i sada je to prekrasno i čitav dan otkad sam došla uživam u ambijentu.”

“Večeras sviram možda pomalo neobičan program, tako sam odlučila kako se u posljednje vrijeme bavim interpretacijom stare glazbe provesti publiku kroz šetnju od Frescobaldia talijanske glazbe od ranog baroka, renesanse pa do 19.stoljeća i nekako u istom tonu se nadovezuje velika sonata J.Rembergera tako da završava jednim romantičnim slogom.“

Slijedeći koncert u nizu odsvirat će Jaroslav Tuma iz Praga 7. listopada 2018. u 19.30 sati koji će požeškoj publici predstaviti češke skladatelje i njihova vrhunska djela.

TEKST: A. Nedela       FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn