KONKRETNE MJERE ZA MIJENJANJE TRENDOVA – Predstavljen Program poticanja razvoja gospodarstva Grada Kutjeva | Slavonski.hr

KONKRETNE MJERE ZA MIJENJANJE TRENDOVA – Predstavljen Program poticanja razvoja gospodarstva Grada Kutjeva

Datum objave: 22. 3. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

n

KUTJEVO – S ciljem oživljavanja gospodarstva, poljoprivrede i turizma kao glavnih odrednica razvoja grada, zaustavljanja iseljavanja, povećanja zaposlenosti i poboljšanja životnog standarda, Gradsko vijeće Grada Kutjeva na prijedlog gradonačelnika Josipa Budimira usvojilo je Program poticanja razvoja gospodarstva grada 2018- 2020. Promišljen, realan i koncizan program sastavljen od šest konkretnih mjera službeno je predstavljen javnosti.

Sufinanciranje doprinosa iz plaće za svakog novozaposlenog radnika s prebivalištem na području grada, sufinanciranje kamate na kratkoročne poljoprivredne kredite, sufinanciranje premija osiguranja poljoprivrednih površina od šteta nastalih prirodnim i drugim djelovanjem, sufinanciranje samozapošljavanja registracijom i otvaranjem obrta, trgovačkog društva ili OPG-a, sufinanciranje povećanja turističkih smještajnih kapaciteta, mjere namijenjene ulaganju u razvoj Gospodarske zone Kamenjača. Dijelovi su to Programa poticanja razvoja gospodarstva grada Kutjeva do 2020.godine, dokumenta usvojenog na prijedlog gradonačelnika Josipa Budimira, službeno predstavljenog javnosti, s ciljem mijenjanja negativnih trendova, te definiranja gospodarstva, poljoprivrede i turizma kao glavnih strateških odrednica.

nn1

Kreiran u suradnji sa stručnim službama Grada, uz osluškivanje potreba mještana, promišljen, realan i koncizan, program donosi niz konkretnih mjera za poljoprivrednike, vinogradare, obrtnike, poduzetnike i sve gospodarske subjekte koji djeluju na području Kutjeva. „Doprinos je to zajednici, odlučan pokušaj mijenjanja negativnih trendova, ali i uzimanje sudbine u vlastite ruke, način rješavanja problema iseljavanja, model na koji je moguće povećati zaposlenost i podići životni standard“, istaknuo je, predstavljajući Dokument, prvi čovjek Grada, gradonačelnik Josip Budimir.

nn nnn

Prvi je ovo službeno usvojen i predstavljen ovakav Dokument, rezultat racionalnog i transparentnog upravljanja gradskim financijama i stabilizacije proračuna, osmišljen s ciljem gospodarskog buđenja grada, stvaranja povoljnije klime i boljih uvjeta za život. „Riječ je o konkretnoj pomoći i svojevrsnom vjetru u leđa svim gospodarskim subjektima, mjerama čiji će se efekti vidjeti jedino ako ih na pravi način prepoznamo svi zajedno“, zaključio je predstavljajući Program poticanja razvoja gospodarstva grada Kutjeva, zamjenik gradonačelnika, Ivica Malnar. Čelnici grada ovim su Dokumentom dio su svog posla napravili. Na potezu su Kutjevčani.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn