KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA – "…ono što svaki tamburaš mora znati!" | Slavonski.hr

KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA – “…ono što svaki tamburaš mora znati!”

Datum objave: 15. 12. 2017. | Kategorija: Kultura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA- Tomislav Galić i Požeški tamburaški orkestar i njihovi birani gosti, već po tradiciji, oduševili su svoje sugrađane u prepunoj dvorani Gradskog kazališta Požega. Godišnji koncert pod nazivom “…ono što svaki tamburaš mora znati!” u ovo blagdansko vrijeme darivanja, bio je pravi dar, raskošna niska tamburaških bisera koja se rasula s kazališne scene ravno u srca raspoložene publike.

U vrijeme božićnih koncerata, Požeški tamburaški orkestar odlučio je adventskom ozračju dati svoj obol – koncertom pjesama koje “svaki tamburaš mora znati. “To su pjesme za koje smatramo da bi jedna tamburaš i svaka osoba koja se tako osjeća, bilo da svira, pjeva ili samo voli tu glazbu, mora znati jer su među najljepšim tamburaškim pjesama,” poručio je voditelj i dirigent orkestra Tomislav Galić. A to što svaki tamburaš mora znati, Tomine tamburašice i tamburaši znaju. I više od toga.

Pomno odabrane skladbe, od inatljivih, ponosnih, do sjetnih i romantičnih, uvježbani orkestar izveo je uz soliste Marinka Blažinkova, Leonarda Matijevića i Josipa Ralašića, te članove pjevačkih skupina KUD-ova „Orljava” iz Pleternice i „Berda“ iz Brestovca. Pa evo redom 14 tamburaških bisera – tek da se zna što se znati mora –  Tucin spletokol, Slavonac sam time se ponosim, Uzalud vam trud svirači, Dunavska čežnja, Inati se Slavonijo, Slavonska rapsodija, Osam tamburaša, Put do stana, Trošni stari dom, Oj Savice, U san mi dođu tambure, Galop kolo, Pjesma tamburaša i naravno, Bećarac.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn