KNJIGA SVAKI DAN 2018 – Foto natječaj i izložba na temu "Moja knjižnica" | Slavonski.hr

KNJIGA SVAKI DAN 2018 – Foto natječaj i izložba na temu “Moja knjižnica”

Datum objave: 21. 3. 2018. | Kategorija: Kultura

KSD-2018-press-1

POŽEGA – Moja knjižnica tema je foto natječaja Gradske knjižnice i čitaonica Požega iz projekta Knjiga svaki dan 2018. u kojemu se pozivaju autori da snime fotografiju kojom će pokazati što knjižnica znači zajednici i/ili pojedincu. Odabrane fotografije sudjeluju u izložbi, a tri najbolje osvajaju vrijedne nagrade od kojih je glavna iznos od 1000 kuna.Natječaj je otvoren od 15. ožujka do 13. travnja 2018. godine.   

Knjiga svaki dan je projekt koji već petu godinu za redom kroz foto natječaj na temu knjige i čitanja radi izložbu i nagrađuje najuspješnije radove. Izložba je tradicionalno dio programa Noći knjige u Požegi (23.travnja) kojim se obilježava Svjetski dan knjige. Dosad je u natječaju sudjelovalo više od 500 autora iz cijele Hrvatske.

Ove će godine fotografije pristigle na natječaj vrednovati povjerenstvo u sastavu: Damir Hoyka (fotograf), Dunja Holcer (Predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva) i Aleksandra Šutalo kao predstavnica organizatora. Natječaj je otvoren od 15. ožujka do 13. travnja 2018. godine.  Uz to, povjerenstvo će odabrati fotografije koje će organizator prirediti i postaviti za izložbu koja će biti otvorena u Noći knjige 2018., 23. travnja, u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi. Svi autori čiji su radovi uvršteni u izložbu bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje.

Više informacija na www.gkpz.hr/foto-natjecaj/  ili na Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Požega.

TEKST: S. P.     FOTO: GKČP

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn