KAZALIŠTE ZA VELIKE I MALE – Odraslima "Jezične varijacije", najmlađima čudni veseljak "Grga Čvarak" | Slavonski.hr

KAZALIŠTE ZA VELIKE I MALE – Odraslima “Jezične varijacije”, najmlađima čudni veseljak “Grga Čvarak”

Datum objave: 14. 3. 2018. | Kategorija: Kultura

PREDSTAVE

POŽEGA – Na sceni Gradskog kazališta Požega u petak 16. ožujka igra predstava Binocular teatra iz Zagreba “Jezične varijacije”, a u subotu 17. ožujka  na programu je kazališna poslastica za najmlađe “Grga Čvarak” Scene Gorica.

U predstavi “Jezične varijacije” igraju dvostruka dobitnica nagrade Hrvatskog Glumišta Antonija Stanišić Šperanda (članica DK Gavelle), i nagrađivani Davor Svedružić (član GK Komedija). Riječ je o glumačkoj igri u paru u kojoj je poigravanje s narječjima samo jedna od stavka ove nesvakidašnje predstave. Predstava baca različita svjetla na jedan te isti događaj pokazujući nam kako stilovi, ali ponekad i značenja – variraju. Ljubav prema bogatstvu i različitosti jeziku bila je pokretač predstave: pokušati kroz jezik doći do istinske predodžbe jednog specifičnog geografskog, karakternog i duhovnog krajolika. Kada se ovi duhovni krajolici objedine i stave na jedno mjesto dobiva se osjećaj različitosti koja veseli, a koji će moći iskusiti i požeška publika 16. ožujka u 20,00 sati.

Klince i klinceze očekuje pak Grga Čvarak –  temeljno je djelo hrvatske dječje poezije, pa tako i nezaobilazan lektirni naslov. Od njegovog nastanka 1967. godine do danas, svojim humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle. Ovom predstavom u kojoj glume Ana Vilenica, Mateo Videk i Tomislav Krstanović Scena “Gorica” nastoji novim naraštajima djece usaditi određenu dozu empatije tj osjećaj za drugoga  i osvijestiti ih da, kada nekome prilaze, to čine s najboljim namjerama i te da isto očekuju od drugih. Temeljni je cilj kazališnog “Grge Čvarka” optimizmom probuditi ono najbolje u svakome od nas i učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom. “Grga Čvarak” igra 17. ožujka u 11,00 sati, a cijena ulaznice je 20,00 kuna.

TEKST: S. P.     FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn