JAVNA TRIBINA U POŽEGI – O socijalnoj isključenosti osoba sa zdravstvenim poteškoćama, invaliditetom i poteškoćama u razvoju | Slavonski.hr

JAVNA TRIBINA U POŽEGI – O socijalnoj isključenosti osoba sa zdravstvenim poteškoćama, invaliditetom i poteškoćama u razvoju

Datum objave: 09. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA- U organizaciji Požeško-slavonske županije, Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać iz Zagreba održala je u Požegi javnu tribinu na temu smanjivanja socijalne isključenosti osoba sa zdravstvenim poteškoćama i osoba s invaliditetom, kao i djece s poteškoćama u razvoju.

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać pomaže osobama na liječenju daleko od doma u Zagrebu. Udruga osigurava besplatan smještaj, prijevoz, psihološku i duhovnu pomoć, a imaju i svoje smještajne kapacitete u koje primaju osobe na liječenju daleko od doma. Započeli su i projekt izgradnje vlastitih smještajnih kapaciteta u Zagrebu u kojima će moći primiti do 220 osoba istovremeno.

U sklopu svog djelovanja udruga održava i javne tribine, poput tribine u Požegi koja je okupila djelatnike iz obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne skrbi s područja županije, a predavanje su održale dugogodišnja ravnateljica Poliklinike Suvag, Adinda Dulčić i klinički psiholog Lovorka Brajković.

nn

“Tema tribine je pomaganje osobama koje su socijalno isključene s obzirom na njihovo zdravstveno stanje. Tu su uključene i osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u razvoju. Cilj je da pokrenemo temu u javnosti, ali da to ne stane samo na priči, na osvještavanju javnosti i promidžbenim aktivnostima nego da svatko krene direktno raditi s korisnicima, s tim ljudima te da ih i laici, ljudi koji nisu stručni u tom području znaju prepoznati i prikladno se odnositi prema njima kako bi oni postali ravnopravni sudionici društva što, nažalost, često nisu. Moramo biti svjesni njihovih ograničenja, ali ne stati na tome već osvijestiti i sve njihove potencijale i mogućnosti koje su puno veće no što mislimo,” rekla je tajnica Humanitarne udruge Matea Pandurić.

Tribinu i projekt “Pomozimo zajedno u ostvarenju jednakih mogućnosti” financiralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn