IZBOR NAJSPORTAŠA GODINE – Boksač Filip Poturović i odbojkašica Tiffany Blum najuspješniji su novogradiški sportaši 2017. godine | Slavonski.hr

IZBOR NAJSPORTAŠA GODINE – Boksač Filip Poturović i odbojkašica Tiffany Blum najuspješniji su novogradiški sportaši 2017. godine

Datum objave: 10. 2. 2018. | Kategorija: Sport

n1

NOVA GRADIŠKA – Ponoseći se njihovim rezultatima, jer uspjeh je to i sredine iz koje dolaze i prilika za sjajnu promociju grada, Savez sportova javno je, kako pobjednici i zaslužuju, na tradicionalnoj svečanosti izbora sportaša godine, nagradio one najbolje. Prema ocjeni povjerenstva to su boksač Filip Poturović i odbojkašica Tiffany Blum.

Financijski najizdašnija ikada, s milijun i 250 tisuća kuna iz gradskog proračuna, realiziranim projektom Sportsko rekreacijskog centra „Ivo Petranović“, a onda i početkom izgradnje teniskih terena, za novogradiške sportaše protekla je godina bila iznimno uspješna. Potvrđuju to i postignuća-pojedinačna i ekipna. Ponoseći se njihovim rezultatima, jer uspjeh je to i sredine iz koje dolaze i sjajna promocija grada, Savez sportova javno je, kako pobjednici i zaslužuju, na tradicionalnoj svečanosti izbora sportaša godine, nagradio one najbolje.

m1 m2

Uz postignute sportske rezultate, zaslužuju to i, kako je istaknuo domaćin svečanosti, predsjednik Saveza sportova, Borislav Vidošić, “ i zbog odricanja i napora koje čine na promicanju sporta u gradu“. Titulu i priznanje za prošlu su godinu zaslužili boksač Filip Poturović i odbojkašica Tiffany Blum. Odlučilo je tako povjerenstvo u sastavu Damiri Dević, Štefica Bruvo, Nada Ugrešić, Branko Tomek, Ivica Đikić, Toni Brađašević i Aleksandar Jović. Oni čije vrijeme tek dolazi, najuspješniji sportaši mlađih kategorija su dječaci Rukometnog kluba Nova Gradiška i ŽOK-ice.

Kada je riječ o ekipnim rezultatima, najuspješnijim su momčadima proglašeni Nogometni klub Sloga, ŠRU Klen i Rukometni klub Nova Gradiška, ekipama- rukometašice Slavonke, Kuglačice Obrtnika i očekivano, prve odbojkašice ŽOK Nova Gradiška, dok se titulom trenera godine, itekako zasluženo , okitio Zlatko Basić iz Boksačkog kluba. Titula „podviga godine“ dodijeljena je sportskom ribolovcu Tomislavu Tančaku, kuglačici Martini Meglajec -medalja za uzorno ponašanje, stolnotenisač Alojz Madžarević prošlogodišnjim je rezultatima zaradio zlatnu medalju, srebrne su, za uspjehe u sportskoj rekreaciji, pripale Mati Sorić-Laci i Antunu Laktašiću , a brončane Nemanji Španoviću za rezultate u stolnom tenisu, Josipu Paviću u sportskoj rekreaciji i kuglačici Nataši Andrašević. Stolnotenisači Denis Bochr i Antun Klarić- kuglačica Marija Gašparović, te Josip Bošnjak i Slavica Krizmanić, članovi Športske udruge gluhih nagrađeni su pismenim priznanjima.

Za dugogodišnji predani rad u novogradiškom sportu, prije svega, nogometu, malu je plaketu Saveza sportova zaslužio Damir Japundžić, a veliku- kuglačica Nada Ugrešić. Osim evidentnih rezultata, članovi povjerenstva prepoznali su i nagradili i talent, jer način je to i ulaganja u sportsku budućnost grada. Oni čiji vrijeme tek dolazi i na koje valja računati, nadareni su sportaši-karatašica Lana Poturica, nogometaši Filip Dautović, Matej Golić, Lovro De Villa i Adrian Ugrešić,šahist Dominik Milinković, odbojkašice Lucija Dakić, Lana Engerini , rukometaši- Klara Kajfeš, Margareta Mesić, Noa Valentić i Marko Cindrić, kuglačice- Ana Meglajec i Lana Milter, atletičari Franka Tutić Petrić i Nikola Lovrić, košarkaši Dorijan Ljubičić i Petar Brkić, boksači David Štivičić i Borna Vasiljević i sportski ribolovac Šime Zoričić.

sfrt

Uz odgoj i obrazovanje kao imperativ, prošlogodišnji trendovi povećanja doprinosa i ulaganja u sport bit će nastavljeni i u ovoj godini, s proračunski planiranih milijun i 300 tisuća kuna. Osobnu, kao i „apsolutnu“ podršku Grada, sportašima je, uz čestitke i dobre želje za novim uspjesima, potvrdio i prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić. „Što smo obećali-izvršili smo. Nastavljamo istim putem.“ najavio je na svečanosti izbora sportaša godine, gradonačelnik Grgić.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: D. I. (novagradiska.eu)

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn