IZ PU POŽEŠKO-SLAVONSKE: Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa od 5. do 7. listopada | Slavonski.hr

IZ PU POŽEŠKO-SLAVONSKE: Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa od 5. do 7. listopada

Datum objave: 09. 10. 2018. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, protekli vikend na požeško-slavonskim prometnicama provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je utvrđeno ukupno 117 prekršaja.

Od toga broja ističu se 12 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, 53 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 22 nisu koristila sigurnosni pojas, 8 je koristilo mobitel tijekom vožnje, 4 osobe su upravljale vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, a dva vozača su upravljala tehnički neispravnim vozilima.
Od 12 vozača pod utjecajem alkohola za istaknuti je slijedeće: U petak, 5. listopada 2018., oko 23.40 sati, u Pleternici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 28-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. U nedjelju, 7. listopada 2018., oko 16.30 sati, u mjestu Ovčare, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 39-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,30 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka.

U ponedjeljak, 8. listopada 2018., oko 19.40 sati, u ulici Primorskoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 46-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,30 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Ako pijete, nemojte sjedati za upravljač vozila, poručuju iz policije. “Zbog nažalost gotovo svakodnevnih izvješća o događajima u kojima su sudjelovale osobe pod utjecajem alkohola, unatoč našim značajnim preventivno-represivnim aktivnostima koje provodimo na tom planu, još jednom apeliramo prema svima koji konzumiraju alkoholna pića: ako pijete nemojte sjedati za upravljač svojih limenih ljubimaca. Uvijek postoji netko od prijatelja koji nije konzumirao isti pa vas može prevesti, tu je i javni prijevoz a i taksi službe čije su usluge prijevoza na našem području uistinu pristupačne. U svakom slučaju zanemarive u odnosu na posljedice koje mogu nastati sjednete li pod utjecajem alkohola za upravljač,” naglasio je policijski službenik za odnose s javnošću Goran Matijević.

TEKST: S. P.       FOTO: S.P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn