IZ PU POŽEŠKO-SLAVONSKE: Pijani provalnik pokušao provaliti u trgovački centar, pijani traktorist pokušao pobjeći policiji | Slavonski.hr

IZ PU POŽEŠKO-SLAVONSKE: Pijani provalnik pokušao provaliti u trgovački centar, pijani traktorist pokušao pobjeći policiji

Datum objave: 14. 1. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske proteklog vikenda zabilježili su pokušaj krađe od strane alkoholiziranog 25- godišnjaka. Na prometnicama je pak zatečeno više vozača koji su prometovali pod utjecajem alkohola, a posebno se izdvaja traktorist koji je čak pokušao pobjeći policiji i to – pješice.

U nedjelju 13. siječnja 2019., oko 23.55 sati u ulici Osječkoj u pokušaju provale u trgovački centar zatečen je 25-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,22 promila. On je uhićen i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

U četiri prometne nesreće koje su se dogodila na području PU požeško-slavonske lakše  ozlijeđen vozač pod utjecajem alkohola.U subotu 12. siječnja 2019., oko 16.20 sati, nedaleko mjesta Lukač, 28-godišnji vozač koji je upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,54 promila osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka zbog nepropisnog kretanja kolnikom i vožnje pod utjecajem alkohola vozilom je sletio s kolnika na poljoprivrednu površinu i lakše se ozlijedio. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Zabilježene su i tri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se u Ramanovcima, Velikoj i Pleternici.

U nedjelju, 13. siječnja 2019., oko 2.20 sati, u Ulici Franje Cirakija u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa dali znak 24-godišnjem vozaču traktora marke „IMT“ požeških registarskih oznaka da se zaustavi, na što se isti oglušio i nastavio vožnju u smjeru ulice Priorljavske, protivno postavljenom prometnom znaku, a unatoč svjetlosno – signalnim uređajima na policijskom vozilu na koja se oglušio nastavio je vožnju do naselja Babin vir, gdje je traktor ostavio i pokušao se udaljiti pješice pri čemu je od strane policijskih službenika sustignut u ulici Zagrebačkoj. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će mu izdan optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja: upravljanja traktorom prije stjecanja prava, upravljanja pod utjecajem alkohola (2,18 promila), nepoštivanja prometnog znaka i nepoštivanja naredbi ovlaštene službene osobe.

Iste noći, oko 5.55 sati, u ulici Bolničkoj u Pakracu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 18-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,28 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

TEKST: S. P. /PU PS     FOTO: ilustracija

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn