IZ POLICIJE – Tri prometne nesreće s materijalnom štetom i kazne vozačima | Slavonski.hr

IZ POLICIJE – Tri prometne nesreće s materijalnom štetom i kazne vozačima

Datum objave: 31. 1. 2018. | Kategorija: Crna kronika

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA –  U protekla 24 sata policijski službenici na području PU požeško-slavonske zabilježili su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U dva slučaja vozačima su naplaćene i propisane kazne i to za “nepropisno uključivanje u promet” te za “nepropisno pretjecanje”.

U utorak, 30. siječnja 2018., oko 8.55 sati, u Pleternici, u ulici Kralja Zvonimira, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila, naime, 60-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet na kolnik ulice Kralja Zvonimira nije propustila sva vozila, uslijed čega je udarila u osobni automobil marke „Renault“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji vozač. Vozačici je na mjestu naplaćena novčana kazna zbog prekršaja „Nepropisno uključivanje u promet“. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisana novčana kazna za nepropisno uključivanje u promet iznosi 500,00 kuna.

Istog dana 14.15 sati, u Požegi, u ulici Osječkoj, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između manjeg teretnog automobila i bicikla. 52-godišnji vozač teretnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed nepropisnog pretjecanja 71-godišnjeg bicikliste udario je vozilom u biciklistu i on je potom pao kolnik. Vozaču je na mjestu naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja „Nepropisno pretjecanje“. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisana novčana kazna za ovu vrstu nepropisnog pretjecanja iznosi 300,00 kuna.

U utorak, 30. siječnja 2018., u prijepodnevnim satima, u Požegi, u ulici Županijskoj na parkirališnom prostoru, nepoznati je vozač nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Ford“ požeških registarskih oznaka vlasništvo 69-godišnjaka i oštetio ga, a potom napustio mjesto događaja da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama uz prekršaj kojim je uzrokovana prometna nesreća (uključivanje, skretanje, obilaženje i dr.,) za sudionika prometne nesreće sa materijalnom štetom koji napusti mjesto događaja a da ne ostavi podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao propisana je novčana kazna u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna.

Od početka 2018., na području PU požeško-slavonske vozači su u sedam događaja nakon prometne nesreće napustili mjesto događaja ne ispunivši zakonske obveze, dok su policijski službenici radom otkrili četiri počinitelja, odnosno 57 posto. Iz policije pozivaju građane, ukoliko imaju korisnih informacija o gore navedenom događaju kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni, da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn