IZ POLICIJE – Lakše ozlijeđena 29-godišnja vozačica motocikla u Jakšiću | Slavonski.hr

IZ POLICIJE – Lakše ozlijeđena 29-godišnja vozačica motocikla u Jakšiću

Datum objave: 06. 7. 2018. | Kategorija: Crna kronika

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – S nastavkom povoljnih vremenskih uvjeta sve je veći broj motocikala i mopeda na cestama, što nažalost potvrđuje i njihovo sudjelovanje i stradavanje u prometnim nesrećama tijekom proteklih dana na području Požeško-slavonske županije.

U četvrtak, 5. srpnja 2018., oko 19.15 sati, u ulici Osječkoj u Jakšiću, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim sudionikom između osobnog automobila i motocikla. 29-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet na kolnik ulice Osječke, nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom na koju se uključuje, zbog čega je s ciljem izbjegavanja udara u isti, 29-godišnja vozačica motocikla marke „Kawasaki“ požeških registarskih oznaka izgubila nadzor nad istim i pala na kolnik te se lakše ozlijedila. 29-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet.

“S nastavkom povoljnih vremenskih uvjeta sve je veći broj motocikala i mopeda na cestama, što nažalost potvrđuje i njihovo sudjelovanje i stradavanje u prometnim nesrećama tijekom proteklih dana na našem području. Stoga moramo skrenuti veću pozornost na prisutnost vozača motocikala i mopeda ostalim vozačima koji svojim ponašanjem u prometu mogu ugroziti sigurnost motociklista i mopedista,” kaže policijski službenik za odnose s javnošću Goran Matijević.

Najčešće greške vozača drugih vozila u odnosu na motoriste: oduzimanje  prednosti prolaska, prilikom uključivanja, prestrojavanja, pretjecanja ili skretanja vozila, ne pridaju dovoljno pozornosti ovoj kategoriji vozača, tako da im se često nađu u tzv. „mrtvom kutu“ bočnog ogledala, prilikom opisanih radnji često ne vode računa da su motocikli vozila koja obzirom na omjer masa/snaga na kratkim dionicama mogu ostvariti jako velika ubrzanja.

TEKST: S. P./ PUPS      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn