IVANA BRLIĆ MAŽURANIĆ UVIJEK JE IN – "Šuma Striborova" kazališta Hotel Bulić-sjajna predstava za male i velike | Slavonski.hr

IVANA BRLIĆ MAŽURANIĆ UVIJEK JE IN – „Šuma Striborova“ kazališta Hotel Bulić-sjajna predstava za male i velike

Datum objave: 19. 12. 2017. | Kategorija: Kultura

pou1

NOVA GRADIŠKA – Ivana Brlić Mažuranić još je uvijek in! Jednako zanimljiva, jednako zabavna, jednako rado čitana kao i prije sto godina kada su Priče iz davnina napisane. I itekako pogodna za kazalište. Dokazala je to „Šuma Striborova“, sjajna predstava kazališta Hotel Bulić, odigrana na novogradiškim daskama.

Nastavljajući s dobrom kulturnom praksom, jer samo se tako stvaraju publika i navika, darujući, jer vrijeme je blagdana, Pučko otvoreno učilište Relković svim malim i malo većim zaljubljenicima u kazalište, osnovnoškolcima grada, poklonilo je „Šumu Striborovu“ i očito napravilo pravi potez,  jer, u dvorani se tražilo mjesto više. Doduše, riječ je i o pravoj predstavi, jednoj od onih uz koje je lako i u najranijoj dobi zavoljeti kazalište, predstavi koja je potvrdila bezvremenost Ivane Brlić Mažuranić i još jednom nam približila magiju staroslavenske mitologije.

pou

Sjajna je to predstava u produkciji Kazališta Hotel Bulić, poznata priča ispričana na sasvim poseban način, priča koju i igraju i „pričaju“ –redateljica i glumica Senka Bulić i Stipe Kostanić. Izvedena više od stotinu puta u posljednje tri godine, kazališna Šuma Striborova i novogradiške je klince očarala vizualnom raskoši, sjajnim scenskim efektima i iznimno zabavnom glumom, suptilno ih „uvlačeći“ u predstavu, ali i tjerajući na sudjelovanje. Osim što je potvrdila bezvremenost Ivane Brlić Mažuranić, približila izgubljeni svijet drevne staroslavenske mitologije i hrvatske narodne predaje, „Šuma Striborova“ je klince podsjetila i na neke važne životne lekcije.

TEKST: S. T.      FOTO: S.T/ Hotel Bulić

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn