HUMANITARNA AKCIJA – Veliko srce čaglinskih učenika i nastavnika za socijalnu samoposlugu u Vukovaru | Slavonski.hr

HUMANITARNA AKCIJA – Veliko srce čaglinskih učenika i nastavnika za socijalnu samoposlugu u Vukovaru

Datum objave: 27. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

20171219_082149

ČAGLIN – Na inicijativu učiteljice Željke Peić učenici i djelatnici OŠ S. Radića iz Čaglina uključili su se u akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu u Vukovaru.

Naime, učiteljica Peić gledala je tv emisiju u kojoj je djelatnica u socijalnoj samoposluzi u Vukovaru rekla kako sve donacije koje dobiju, brzo i podjele potrebitima u njihovom gradu. Također je napomenula kako učenici osmih razreda koji iz cijele Hrvatske dolaze na dvodnevnu edukaciju koju organizira Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar o stradanju i herojskoj borbi Vukovara, često donesu i daruju im potrepštine.

“To je i potaklo našu učiteljicu Željku da predloži takvu akciju i u našoj školi.Napisala sam obavijest učenicima i djelatnicima na oglasnoj ploči škole i odaziv je bio iznad svih očekivanja. Svakodnevno su učenici i djelatnici donosili vrećice pune prehrambenih i higijenskih artikala. I kada su osmaši 19.12. rano ujutro u pratnji svoje razrednice Nikoline Pastuović i učiteljice povijesti i geografije Kate Marković krenuli u Vukovar, s njima je otišlo i dvadesetak kartonskih kutija punih šećera, brašna, palente, pekmeza, soli, riže, tjestenine, juha, konzervi, dječje hrane, šampona, sapuna, pasti i četkica za zube, deterdženata za rublje i još puno, puno toga,” ispričala je pedagoginja škole Ljiljana Đurđević.

20171219_082217

“Učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima škole koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji od srca veliko HVALA! Znajte da ste sigurno uljepšali ovaj Božić potrebitima u našem Gradu heroju Vukovaru!” poručila je pedagoginja Đurđević.

TEKST: S. P.      FOTO: OŠ S.Radića

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn