HRVATSKI SABOR KULTURE – Otvorene prijave za 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera | Slavonski.hr

HRVATSKI SABOR KULTURE – Otvorene prijave za 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Datum objave: 06. 1. 2017. | Kategorija: Kultura

fhk

ZAGREB/ POŽEGA – Hrvatski sabor kulture otvorio je prijave za 57. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera – 57. FHKA, koji će tijekom 6 festivalskih dana biti održan u Pazinu, od 12. do 14. svibnja i Vodicama, od 26. do 28. svibnja 2017. Zainteresirana amaterska kazališta i kazališne skupine mogu se prijaviti do 30 siječnja.

Festival hrvatskih kazališnih amatera – FHKA je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina, a njegova je zadaća poticajno djelovanje na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.  Festivalu prethode selekcije na kojima će izbornici do 12. travnja 2017. pogledati i vrednovati sve prijavljene predstave i odabrati najbolje kazališne skupine koje će u festivalskom programu predstavljati svoju županiju i boriti se za festivalske nagrade u 9 kategorija. Podsjetimo,.na prošlogodišnjem Festivalu, Požeško-slavonsku županiju i Požegu predstavljali su članovi Dramske sekcije KUD-a Požeška dolina s predstavom “Jamac”

dsc08912

Zainteresirana amaterska kazališta i kazališne skupine mogu se prijaviti do 30. siječnja ispunjavanjem i slanjem prijavnice (u prilogu), a više informacija o Festivalu i prijavama dostupno je na  službenoj web stranici Hrvatskog sabora kulture.

U okviru 57. FHKA bit će održan i 13. Međunarodni festival amaterskih kazališta „Jadran 2017.“ na kojem će predstave odigrati nagrađivana amaterska kazališta i skupine iz susjednih zemalja.

TEKST: S. P.     FOTO: S. P. (scena iz predstave “Jamac”)

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn