HPD TOMISLAV CERNIK – Upisuju nove članove | Slavonski.hr

HPD TOMISLAV CERNIK – Upisuju nove članove

Datum objave: 30. 1. 2018. | Kategorija: Susreti

cernik

CERNIK – Čuvajući tradiciju i sve ono što Slavoniju čini prepoznatljivom, pripremajući program rada za 113.godinu postojanja, Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav“ iz Cernika s prvim danom mjeseca veljače upisuje novu generaciju tamburaša.

Uz jedinstvenu gastronomiju, tambura je, zasigurno, jedan od najprepoznatljivijih simbola Slavonije. Jer, baš kao što je obrok nepotpun bez dobre rakije i kulina, ni jedne prave tuge niti veselja nema bez tambure. Riječ je, osim toga, o sasvim ozbiljnom i zahtjevnom instrumentu koji je od nedavno, s pokretanjem prvog, u svijetu jedinstvenog  studijskog smjera na glazbenoj akademiji u Osijeku, konačno stao uz bok drugim akademskim glazbalima. Vrijednost tambure odavno su prepoznali i „Tomislavci“, stoga se i ove godine nadaju novim, mladim sviračima. Jer, tradicija je in.

Nova škola tambure HPD Tomislav pod vodstvom profesora Marijana Paurića i Gorana Timarca starta 1.veljače točno u 19 sati. Prilika je to za sve klince i klinke u dobi od 9 do 14 godina, učenike petih i šestih razreda, iako su vrata otvorena i mlađima. Uz nove mlade tamburaše, Tomislavci očekuju i one starije, iako je važno reći i kako je riječ o društvu u kojem godine nisu nikakav kriterij. Ono što se traži je da volite pjevati i plesati, upoznavati nove ljude, dobro se zabavljati i putovati. Stoga, navratite u „Slavin dom“ i otkrijte što je to toliko posebno u najstarijem, najbrojnijem i ,mnogi kažu, najboljem pjevačkom društvu ovog dijela Slavonije.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn