HPD TOMISLAV – Božićnim koncertom "Raduj se cijeli svijete" završen blagdanski ciklus koncerata | Slavonski.hr

HPD TOMISLAV – Božićnim koncertom „Raduj se cijeli svijete“ završen blagdanski ciklus koncerata

Datum objave: 08. 1. 2018. | Kategorija: Kultura

n

CERNIK – Proslavi Božića i blagdana Sveta tri kralja, tradicionalnim koncertom u cerničkoj župnoj crkvi, pridružili su se i članovi Hrvatskog pjevačkog društva Tomislav, uz prijatelje iz Kutjeva i Županje.

Glazba, ta zvonka radost, najkraći put do Boga, reći će vjernici, još je jednom, na tradicionalnom koncertu HPD-a „Tomislav „ iz Cernika, u slavu Božića i blagdana Sveta tri kralja, u prostoru mjesne župne crkve Svetog Petra Apostola, okupila poklonike pjesme i zborskog pjevanja. Uz domaćine, Tomislavce, koji su, i ovaj puta pokazali zašto su najbrojnije, ali i najdugovječnije cerničko pjevačko društvo, na koncertu pod nazivom „Raduj se cijeli svijete“ , publici su se predstavili i članovi Kutjevačkog tamburaškog orkestra i Zbor mladih Aeternum iz Županje.

Nakon božićnog koncerta održanog u prosincu, nastup je ovo kojim su Cerničani  i službeno završili blagdanski koncertni ciklus, ali i najavili brojne novogodišnje planove i izazove. Na redu su probe, novi nastupi i putovanja, a onda i pripreme za tradicionalne, nadaleko poznate Tomislavove manifestacije čiji je cilj čuvanje tradicije i turistička promocija Cernika.

TEKST: S. T.      FOTO: HPD Tomislav facebook

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn