HPD SOKOLOVAC POŽEGA – Obilježen Međunarodni dan planinara | Slavonski.hr

HPD SOKOLOVAC POŽEGA – Obilježen Međunarodni dan planinara

Datum objave: 07. 3. 2018. | Kategorija: Susreti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA- Međunarodni dan planinara kojim se želi ukazati na potrebu zaštite osjetljivih planinskih eko-sustava, obilježava se 7. ožujka. Na prigodan način svoj dan su obilježili i članovi HPD Sokolovac Požega.

Međunarodni dan planinara HPD Sokolovac obilježava od 2015. godine, ukazujući tako na važnost i osjetljivost planinskih eko sustava ali i na važnost života u planinama. Na štandu u požeškoj pješačkoj zoni prezentirali su dio planinarske opreme, ali i aktivnosti svog društva, posebice Kroniku društva u kojoj pažljivo bilježe sve važnije događaje kroz godinu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Pozivamo naše sugrađane, da nam se pridruže u našim planinarskim skitnjama, pogotovo mlade da se nakratko odvoje od svojih mobitela i računala, pozivamo ih da nam se pridruže u upoznavanju flore i faune, povijesnih utvrda i turističkih sadržaja slavonskog i ostalog hrvatskog gorja,” poručio je ovom prilikom predsjednik HPD Sokolovac Predrag Livak.

Prva i kako kažu, najvažnija aktivnosti koju uskoro organizira HPD Sokolovac su 36. Papučki jaglaci koji će se održati 18. ožujka 2018. godine. Prošlogodišnji Papučki jaglaci okupili su preko 3000 planinara iz 80 različitih udruga, pa organizatori i ove godine očekuju veliki odaziv.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn