HPD GOJZERICA POŽEGA – Posjet Planinarske sekcije Uljanik iz Pule | Slavonski.hr

HPD GOJZERICA POŽEGA – Posjet Planinarske sekcije Uljanik iz Pule

Datum objave: 10. 11. 2018. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – U Požegu je danas pristigla grupa od 50-tak planinara iz Pule. Došli su posjetiti prijatelje iz požeškog planinarskog društva HPD Gojzerica iz Požege i s njima uživati u ljepotama Požeške gore i grada.

Gosti su odsjeli u Hotelu Grgin dol i Vili Stanišić, a sutra idu na poznato Kutjevačko Martinje. Danas su ih domaćini upoznali sa svim znamenitostima grada Požege, kao i obližnjih brda. Prošli su pokraj Veleučilišta, Gimnazije i Glazbene škole, a onda su završili na Trgu Sv. Terezije Aviljske gdje su napravili zajedničku fotografiju. A onda su nastavili uz Katoličku gimnaziju, pa uz Samostan sestara Milosrdnica, sve do crkve Sv. Lovre i zgrade biskupije. Na Trgu Sv. Trojstva upoznali su se s povijesnom pričom o spomeniku Presvetog Trojstva, Gradskom kućom i crkvom Sv. Duha s franjevačkim samostanom.

Nakon toga slijedio je uspon stazom Sokola do zvona, zastave i brda Sokolovac s domovinskim križem. Na vrhu su uživali u prekrasnom pogledu na grad, a usput su upoznali nedavnu povijesti Požege u vrijeme domovinskog rata. Na info pločama mogli su pročitati sve vezano za domovinski rat i bunkere za protuzračnu obranu koji se danas nalaze tamo. Na kraju su napravili zajedničku fotografiju s pogledom na Požegu, a poslije toga uslijedio je spust ka izvoru Tekije (mjestu gdje su se u davna vremena okupljali zaljubljeni). Na povratku obišli su još: šetnicu uz Orljavu, Zvečevački park, tvornicu čokolade Zvečevo i vratili se u hotele na odmor. Ugodno proveden dan u dobrom društvu ostaje u sjećanju domaćina kao i gostiju iz Pule koji su uspjeli pobliže upoznati ”Slavonsku Atenu”. Do iduće zgode svima veselo!

IZVOR: HPD Gojzerica

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn