HPD GOJZERICA POŽEGA: Izlet i radionica o biljnoj raznolikosti na Sokolovcu | Slavonski.hr

HPD GOJZERICA POŽEGA: Izlet i radionica o biljnoj raznolikosti na Sokolovcu

Datum objave: 12. 2. 2018. | Kategorija: Susreti

N

POŽEGA – U organizaciji HPD Gojzerica iz Požege, 11.veljače održano je edukativno predavanje o ljekovitom bilju i izlet na Sokolovac kako bi se članovi društva ali i ljubitelji prirode upoznali s biljnom raznolikošću Požeške gore.

Mlado Hrvatsko planinarsko društvo “Gojzerica” iz Požege, osnovano u studenom prošle godine,  u kratkom roku okupilo je 50 istinskih zaljubljenika u prirodu i planirenje čiji broj svakodnevno raste, a koji su među prioritetne aktivnosti u “dnevnik rada” upisali i stalne stručne edukacije.  Edukativno predavanje i upoznavanjem s izradom tinktura te izlet na brdo Sokolovac, vodio je  profesor Ivica Šnajder, mr.,Voditelj sekcije zaštitu prirode i promociju zdravog života u HPD Gojzerici.

1 2

On je  upoznao planinare s biljkama u prirodi, s ljekovitošću određenih biljaka te s mogućnostima pravljenja i korištenja korijena koprive u obliku tinkture, mogućnostima proizvodnje i korištenja tinktura i macerata od samoniklih biljaka. Uz tinkturu od koprive sudionici radionice upoznali su se i s tinkturama od lista artičoke, timijana,  divlje  mrkve, omana i pelina, te macerati od kantaroina, ružmarina, timijana. Osim planinara iz Gojzerice sudjelovali su i planinari iz planinarskog društva HPD HZZO Požega.

TEKST: S. P./ I.Š.     FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn