GRAH FEST – Nastavak uspješne priče pokrenute prošle godine uz 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske | Slavonski.hr

GRAH FEST – Nastavak uspješne priče pokrenute prošle godine uz 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske

Datum objave: 09. 1. 2018. | Kategorija: Susreti

grah

NOVA GRADIŠKA – Nakon što su prošle godine, po prvi puta, i službeno obilježili dan međunarodnog priznanja Hrvatske, Novogradiščani će se novije povijesti prisjetiti i ove godine, 2.Grah festom i velikim besplatnim koncertom osječkog „Fjakera“, u subotu, 13.siječnja.

„Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvu želimo.“ Povijesne su to riječi prvog hrvatskog predsjednika izrečene povodom međunarodnog priznanja državne samostalnosti, 15.siječnja prije 16  godina. Datum je to kojeg će se, kao i nacionalno povijesno značajnog dana, ovu subotu, 13.siječnja prisjetiti i Novogradiščani, organizacijom natjecanja u kuhanju graha i velikim večernjim koncertom.

Tradicija je to pokrenuta prošle godine, zanimljiva kulturno-gastro-povijesna priča koja čuva živim sjećanje na godine u kojima se stvarala Hrvatska, priča koju su, s oduševljenjem prihvatili Novogradiščani, ali i brojni kuhari-amateri, veterani Domovinskog rata, prijatelji i suborci. 2 Grah fest i besplatan subotnji ručak očekuju vas na središnjem gradskom trgu 13.siječnja od 11 sati , a onda, kada ste već u gradu, zadržite se na istom mjestu i do 19. i budite gosti koncerta osječkog tamburaškog sastava Fijaker. Vidimo se i dobro došli!

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn